Serveis per a infants

L’Àrea Infantil

Si encara no has fet els 14 anys... aquesta és la teva zona!

A l'Àrea Infantil de les biblioteques podràs venir a llegir, estudiar, connectar-te a Internet i emportar-te a casa tot allò que t'interessa: llibres, DVD, música, revistes, còmics... Només necessitaràs el carnet de la biblioteca!

Són espais destinats a estimular els infants des de ben petits i oferir-los un lloc on siguin benvinguts, ple de recursos d’aprenentatge i foment a la lectura pensats per a ells. Formar part de la comunitat de la biblioteca és una primera experiència social que desperta la imaginació i la curiositat. És una gran oportunitat per fixar els lligams entre les famílies i els seus infants i entre els infants i els llibres, perquè són entorns que afavoreixen el primer pas cap a la lectura i el posterior cap a l’escriptura.

Com buscar el que necessito

L'àrea infantil està destinada als infants fins als 14 anys així com a qualsevol persona interessada en el món de la infància. 

Hi trobaràs els llibres destinats a aprendre o fer els deures i per gaudir de la lectura. També hi ha altres materials com els còmics, les revistes, els DVD i els CD de música.

El fons de l’àrea el trobaràs dividit en dues seccions ben diferenciades, els llibres d’imaginació i llibres de coneixements.

1. Llibres d'Imaginació: contes classificats amb gomets de colors segons les edats a qui van dirigits.

I*(gomet blau): Contes de 4 a 6 anys. Llibres amb molta il·lustració i poca lletra, per als nens que comenceu a llegir.

I**(gomet vermell). Contes de 7 a 10 anys. Llibres en els quals la lletra i la il·lustració comparteixen protagonisme, per a nens que ja teniu una base lectora.

I***(gomet verd). Contes d’11 a 13 anys. Llibres per a nens i nenes que ja heu consolidat la lectura i en els quals la il·lustració passa a segon terme.

Dins de la secció de la imaginació, hi ha un fons especial per als infants que comencen a llegir. Aquests llibres de primera lectura els trobaràs classificats en contes de lletra de pal, lletra de pal i lligada i contes de lletra lligada.

També hi ha una petita secció destinada als infants amb discapacitats o necessitats educatives especials, amb l’objectiu de facilitar l’accés a la informació i la cultura, educar en el respecte i en la sensibilització cap aquests infants. Hi trobaràs: Llibres en llengua de signes, Audiollibres, o Llibres en Braille.

2. Llibres de coneixements: Hi trobaràs els llibres que serveixen per donar suport als deures, aclarir dubtes o satisfer la curiositat i les ganes d’aprendre’n.

Estan classificats per la classificació decimal universal (CDU) i això significa que cada número és una matèria:

0 Obres generals

1 Filosofia

2 Religió

3 Ciències Socials

4 Llengua

5 Ciències pures. Ciències naturals

6 Ciències aplicades

7 Arts. Jocs. Esports

8 Literatura

9 Història. Geografia

A més, també hi trobaràs còmics, pel·lícules, música, jocs i revistes!

Racó de famílies 

Espai dins de l'àrea infantil on hi ha tot allò que pot interessar sobre el món dels infants. Hi ha un fons especial de llibres de psicologia, salut, pedagogia, nutrició, embaràs i maternitat, lleure i altres temàtiques útils, així com la revista Ser Padres entre altres

També hi trobaràs contes per ajudar de manera divertida als més petits ens els seus primers passos: llibres que donen eines per treballar amb els fills temes com la por, la gelosia entre germans, el control d'esfínters, etc.

Petits lectors

Espai adreçat als més petits de la casa i, dins de l’àrea infantil, als més menuts (entre 0 i 4 anys) de la biblioteca, sempre acompanyats per les seves famílies (o acompanyants adults), on hi ha una selecció de materials per despertar l’interès i el gust per la lectura dels infants.

Els materials que es destinen en aquest espai s’han seleccionat especialment, prioritzant tots aquells que són de cartó, roba, tàctils, sonors, etc. Estan identificats amb pictogrames i repartits en diferents temàtiques.

La biblioteca virtual pensada per a infants i joves fins als 14 anys és el Gènius

Es tracta d’un espai web on podràs trobar recursos per a fer els deures, aprendre jugant, buscar llibres...,

https://genius.diba.cat/

https://aladi.diba.cat/screens*cat/genius_cat.html

https://biblioteca.ebiblio.cat/opac/?locale=ca#index

 

TOP