Activitat trimestral que es desenvolupa en el Programa Badalona Ciutat Saludable, el Servei de Salut de l'Ajuntament i la Xarxa Municipal de Biblioteques de Badalona, a través de la iniciativa Biblioteca i Salut, pretén, mitjançant activitats lúdiques (tallers, contes i xerrades), fer arribar els missatges d'hàbits saludables a la població infantil i a les seves famílies.

Dos cops a l’any les biblioteques reben a voluntàries de la Comissió del Pla de Seguretat i Educació Viària de Badalona per tal de fer un conte i un taller sobre educació viària amb l’objectiu principal d’educar als més petits en la seguretat viària i reflexionar amb els infants sobre mobilitat, alertant-los dels riscos intrínsecs que hi ha en el trànsit i en les situacions quotidianes, fomentant els comportaments responsables i segurs en la mobilitat.

Tanmateix, les biblioteques sempre es troben present a la Mobilona, la diada de l’educació viària de Badalona, activitat que forma part del Pla de Seguretat i Educació Viària de Badalona i està vinculada a les que desenvolupa l’equip d’Educació Viària de la Guàrdia Urbana a totes les escoles de la ciutat. La Mobilona s’articula, també, amb els processos de construcció de Camins Amics fets pels centres educatius a través del Grup de Treball de Camins Escolars del Consell de la Mobilitat Sostenible i del Transport Públic.

Parcs i biblioteques...Naturalment!

Amb aquest projecte, t’animem a conèixer el territori així com el patrimoni natural i cultural del teu entorn. Documentals, xerrades, tallers i visites guiades organitzades per les biblioteques públiques de Badalona t’aproparan la lectura i la natura del Parc de serralada de Marina.

Per això, a les biblioteques celebrem el Dia Europeu dels Parcs i de la Setmana de la Natura (del 24 de maig al 5 de juny) amb contes i tallers familiars, així com un ventall d’activitats en conjunt amb les biblioteques d’influència del Parc al llarg dels mesos d’abril, maig i juny per esdevenir, tal com diu el lema del programa, "La Biblioteca, porta del Parc".

Festa de la Primavera

La Festa de la Primavera a la Serralada de Marina té l’objectiu de posar en valor l’Escola de Natura Angeleta Ferrer com a pionera i referent de l’educació ambiental a Catalunya, i, a la vegada, donar a conèixer un espai que sintetitza els valors naturals, històrics i educatius de la serralada de Marina. 

Es tracta d’una jornada lúdica i educativa per gaudir de l’entorn de la masia Can Miravitges situada al Parc de Serralada Marina on s’ofereixen tallers, itineraris, contes, activitats de sensibilització ambiental i informació sobre la fauna i flora, dirigits principalment a públic familiar. 

“La primavera a la serralada de Marina” està inclosa dins la Setmana de la Natura, una iniciativa que implicar la ciutadania en la conservació de la natura i el medi ambient. Amb aquesta voluntat, s’han organitzat activitats arreu del territori català des del dilluns 24 de maig (Dia Europeu dels Parcs) fins al dissabte 5 de juny (Dia Mundial del Medi Ambient).

La Setmana de la Natura està organitzada per la Xarxa per a la Conservació de la Natura, una xarxa que reuneix 160 organitzacions dedicades a conservar la natura arreu de Catalunya a través de la custòdia del territori i el voluntariat ambiental.

La Primavera a la serralada de Marina està organitzada per l’Àrea de Medi Ambient i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Badalona i compta amb el suport del Consorci del Parc de la Serralada de Marina. En l’edició d’enguany també hi participen Aloc Natura, Àrnia Apicultors, Centre de Recuperació de Fauna Salvatge de Torreferrussa (Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya), Viu el parc, Grup de Recerca de l'Escola de la Natura de Parets del Vallès (GRENP), Museu de Badalona i la Xarxa Municipal de Biblioteques de Badalona.

TOP