Es tracta d’un format dirigit a públic juvenil que està emmarcat dins del Festival Internacional de Màgia Li-Chang. L’activitat gira al voltant de la selecció d’una obra que permet establir un vincle amb el món de la màgia. Uns mesos abans de la celebració d’aquesta activitat, s’ofereix aquesta obra als instituts i/o clubs de lectura juvenils perquè la treballin.

El dia de l’activitat es convoca als participants a una trobada dinàmica i participativa en la qual intervenen l’autor del llibre i el director i també mag del Festival, Enric Magoo, i que a més s’acompanya d’un espectacle de màgia de petit format.

Bruixeria, pocions, encanteris… Màgia?

Una proposta dirigida a públic juvenil que vincula la literatura i el món de la màgia a partir de l’obra L’aprenent de bruixot i els invisibles, de Jordi Sierra i Fabra.

L’activitat va comptar amb l’escriptor Jordi Sierra i Fabra i amb el mag i director del Festival Internacional de Màgia Li-Chang, Enric Magoo. Un format de tertúlia obert i distès que va tractar sobre diferents aspectes de l’obra i el món de la màgia, i que va incloure l’espectacle del mag badaloní Guillem Bautista.

La proposta literària: L’aprenent de bruixot i els invisibles de Jordi Sierra i Fabra.

«En Mortimer té dotze anys. Treballa per al professor Haggath, que és bruixot, tot i que molts no coneixen la seva professió, ja que sinó, probablement, acabaria la foguera. En Haggath està preparant una poció molt difícil. Un cop acabada, encarrega a en Mortimer que la porti al cementiri. L'avisa que l'ampolla ha d'arribar intacta, i que no es pot vessar ni una gota. Si una sola gota cau en un altre lloc, podria desencadenar un fet preocupant.”

Jordi Sierra i Fabra, escriptor, president i creador de les dues Fundacions que duen el seu nom, una a Barcelona i una altra en Medellín, va començar a escriure als 8 anys, i no ha deixat de fer-ho mai.

Va néixer en 1947. Fill únic d’una família humil, es va topar amb molts obstacles que frenaven el seu desig de ser escriptor, però va aconseguir fer realitat el seu somni i, finalment, en 1972 va publicar el seu primer llibre. Des d’aleshores porta editats més de 450 títols, molts d’ells best sellers, ha guanyat prop de quaranta premis literaris i ha estat traduït a trenta idiomes. Ha rebut un centenar de mencions honorífiques i figura en múltiples llistes d’honor. Les vendes dels seus llibres superen els onze milions d’exemplars.

La proposta de màgia: Guillem Bautista, jove mag badaloní de 21 anys va fer un espectacle principalment de cartomàgia, on tot era possible i on els tocs musicals del violoncel d’en Guillem tampoc hi van faltar.

Guillem Bautista viu entre dos mons, la màgia i la música. Als 5 anys va començar a tocar el violoncel i actualment estudia en el Conservatori del Liceu. Paral·lelament va descobrir la màgia també de nen, encara que en realitat li va atrapar en l'adolescència, després de veure la pel·lícula “Now You See Me”. Des de llavors no ha deixat de formar-se i oferir espectacles. A Literatura i màgia es farà somniar desperts amb les seves il·lusions.

Emmarcat en el Festival Internacional de Màgia Li-Chang.

Consulta el programa de l'edició 2020 aquí.

TOP