El pasat 31 de maig, 270 biblioteques de 216 municipis de tot Catalunya van ser l’escenari, de manera simultània, de la segona edició de la Supernit a les biblioteques, una activitat multitudinària de foment de la lectura i de les biblioteques públiques.

A Badalona, totes els nostres superusuaris, acompanyats per les seves famílies, van aconseguit posar fi al pla malèfic del Senyor de les Ombres i ajudar, així, la família del Super3.

La història d’aquesta trama de la família del Super3 va arrencar quan a les biblioteques públiques d’arreu de Catalunya van començar a desaparèixer llibres de manera misteriosa. Gràcies a bibliotecaris i usuaris de la biblioteca que van alertar d’aquesta situació i a la posterior visita de la família del Super3 a algunes d’aquestes biblioteques, s’ha pogut descobrir que qui està robant els llibres és el Senyor de les Ombres. Estirant del fil de les investigacions, s’ha esbrinat també que, cada dia, en caure la nit, el Senyor de les Ombres, amagat en un cau tenebrós, fa servir una màgia fosca i perillosa per aconseguir donar vida als malvats clàssics dels contes. Així, els malvats (bruixes, fantasmes, llops, vampirs, mòmies, zombis, pirates, etc.) aconsegueixen sortir de les pàgines dels llibres i es converteixen en una tropa perillosa al món real, sempre al servei del Senyor de les Ombres.

La Supernit a les biblioteques ha estat organitzada pel Super3, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, la Diputació de Girona, el Consorci de Biblioteques de Barcelona i les biblioteques públiques municipals.