El bloc de la Xarxa

Filmets a les bilioteques

Projecció de la millor selecció de curtmetratges per al públic familiar del FILMETS Badalona Film Festival.

Aforament limitat. Cal inscripció prèvia.

Inscripcions: Truqueu o envieu correu electrònic directament a la biblioteca seleccionada.

Club de lectura

Llegir, en general, és un viatge en solitari a través de les paraules i la imaginació. Et convidem a endinsar-te pels diferents gèneres literaris i posar-ho en comú amb altres amants de la lectura. Les biblioteques de Badalona tenen a disposició dels participants dels clubs els exemplars del llibre a comentar en unes sessions que compten amb un moderador/a. Aquests són els grups de tertúlia literària on podeu participar. Iniciem inscripcions al setembre amb repartiment dels llibres per fer la primera sessió a l’octubre. Recordeu que cal inscripció prèvia i que hi ha un aforament limitat. En cas de no poder portar a terme aquesta activitat presencialment, es farà de manera virtual.

Biblioteca Can Casacuberta
Darrer dimecres de cada mes (matí i tarda) i darrer dijous de cada mes (només tarda).
Mentre la biblioteca romangui tancada es faran on-line. Els llibres es podran recollir a la biblioteca de Canyadó.

Biblioteca de Canyadó i Casagemes-Joan Argenté
Darrer dijous de cada mes. Telèfon de contacte: 934614789. Correu electrònic: b.badalona.ca@diba.cat

Biblioteca Llefià-Xavier Soto
Darrer dijous de cada mes. Telèfon de contacte: 933832970. Correu electrònic: b.badalona.lle@diba.cat

Biblioteca Lloreda
Tercer dijous de cada mes. Telèfon de contacte: 933873175. Correu electrònic: b.badalona.llo@diba.cat

Biblioteca Pomar
Darrer dimecres de cada mes. Telèfon de contacte: 933953507. Correu electrònic: b.badalona.p@diba.cat

Biblioteca Sant Roc
Tercer dilluns de cada mes. Telèfon de contacte: 934601257. Correu electrònic: b.badalona.sr@diba.cat

Hora del conte: el senyor Riu

17 de setembre a les 17.30 h a l’instragram live de @badabiblios
A càrrec de Blai Sanabre
La Berta i el Pol busquen un lloc a l’ombra per jugar, quan, sota el pont, descobreixen un personatge estrany, amb una llarga cabellera que es mou sense parar… Per descobrir qui és hauran de resoldre enigmes i endevinalles i necessitaran l’ajuda de totes i tots els assistents. Ho aconseguiran?
Per a famílies amb infants a partir de 4 anys.

En català, llegim i parlem

Grup de lectura i conversa en català que es reuneix quinzenalment a les biblioteques de Badalona.
La Lectura Fàcil s’adreça a tothom i en especial a les persones amb dificultats lectores transitòries o permanents.
Amb la voluntat que els nostres lectors no perdin l’hàbit de la lectura en català i continuïn tenint el suport de les voluntàries que els condueixen, els grups passen a funcionar a distància, de manera virtual, en trobades setmanals o quinzenals, tal com feien.
Per videoconferència de Whatsapp (o un altre programa) durant una hora es practica la lectura en veu alta, l’expressió oral en català i es parla sobre un llibre o text (en format digital) que ha triat la persona que fa de tutora del grup.
Els llibres de Lectura fàcil són textos que segueixen les directrius internacionals de l’IFLA (International Federation of Library Associations and Institutions) i d’Inclusion Europe pel que respecte al llenguatge, el contingut i la forma. L’ALF revisa els materials de Lectura Fàcil i els valida amb el logo LF.
Aquest és un projecte en comú entre les biblioteques de Sant Adrià i de Badalona, Òmnium Cultural del Barcelonès Nord i el Consorci de Normalització Lingüística de Badalona i Sant Adrià.
Places limitades. Cal inscripció prèvia.
Periodicitat: Quinzenalment

 • Biblioteca Canyadó i Casagemes-Joan Argenté
  Dilluns alterns de 18 a 19.30 h
 • Biblioteca Can Casacuberta
  Dimarts alterns de 19 a 20.30 h
  Dimarts alterns de 10.30 a 11.30 h
 • Biblioteca Lloreda
  Dimecres alterns de 16 a 17 h
 • Biblioteca Sant Roc
  Cada dijous de 17.30 a 18.30 h
 • Biblioteca Pomar
  Cada divendres de 15.30 a 17 h
 • Biblioteca Llefià-Xavier Soto
  Divendres alterns de 18 a 19.30 h

Viu un llibre – Club de lectura vitual per a joves

T’agradaria ajudar a un/a autor/a a escriure un llibre? Connecta’t a Fiction Express: llegeix i vota com continua la història! També podràs interactuar amb l’autor/a i altres nois i noies. T’ho perdràs? De 10 a 16 anys. El 18 de setembre comencem! Cal inscripció prèvia a badabiblios@gmail.com

Clubs de lectura en altres idiomes

English Book Club: advanced

Aquest club de lectura té l’objectiu de fomentar l’ús de l’anglès a través de la millora de les habilitats comunicatives i les relacions interpersonals. Està adreçat a persones amb un nivell avançat d’anglès i la seva periodicitat serà mensual.

Biblioteca Can Casacuberta
Tercer dimecres de cada mes. Correu electrònic: b.badalona.cc@diba.cat
Mentre la biblioteca romangui tancada es faran on-line. Els llibres es podran recollir a la biblioteca de Canyadó.

Conversa en anglès: nivell intermedi

Grup de conversa on podràs comentar i opinar sobre temes d’actualitat.

Biblioteca de Lloreda
Tots els dimarts a les 18.30 h Telèfon de contacte: 933873175. Correu electrònic: b.badalona.llo@diba.cat Aquesta activitat es farà de manera virtual.

Club de lectura en francès

A partir de setembre, la Biblioteca Can Casacuberta posarà en marxa un nou club de lectura en llengua francesa. La periodicitat serà mensual. Aquest club de lectura tindrà com a objectiu aprendre francès a través de la lectura d’un llibre i amb sessions per comentar i intercanviar opinions amb altres assistents del club, amb la llengua francesa com a mitjà.

Biblioteca Can Casacuberta
Segon i quart dimecres de cada mes. Correu electrònic: b.badalona.cc@diba.cat
Mentre la biblioteca romangui tancada es farà on-line.

Tornem després de l’estiu!

Desde el 2 de setembre, les biblioteques de Badalona reobren les seves portes al públic després de les vacances però amb horari i serveis limitats per el protocol de prevenció i higiene. El servei de préstec, sala d’estudi i ús dels ordinadors d’Internet i + de les biblioteques només es podrà fer mitjançant cita prèvia. El retorn de llibres serà exclusivament a les bústies de devolució externes dels edificis. No s’acceptaran donatius per seguretat. L’accés a la biblioteca per consultes de fons i la resta de serveis propis de la biblioteca seguiran tancats

Tertúlies en pijama: Tres llibres que t’emportaries a una illa deserta

Los libros que me interesa escribir son los que hacen visible la ideología invisible, esa que tenemos naturalizada, las creencias, los valores que ya no nos cuestionamos.

                                                                    Marta Sanz

Doctora en Literatura Contemporània per l’Universitat Complutense de Madrid. És col·laboradora de diversos mitjans de comunicació, com El País o Público, a més d’escriure per a revistes culturals.

La carrera literària de Marta Sanz va començar quan es va matricular en un taller d’escriptura de l’Escola de Lletres de Madrid i va conèixer a l’editor Constantino Bértolo, qui va publicar les seves primeres novel·les a l’editorial Debat.

Ha rebut importants premis com Premio Herralde de novel·la (2015), Ojo Crítico de Narrativa (2001), el XI Premio Vargas Llosa de relats.

Ha publicat una quinzena de novel·les, entre elles Susana y los viejos, La lección de anatomía i Un buen detective no se casa jamás. I, quatre poemaris Perra mentirosa, Hardcore, Vintage y Cíngulo y estrella.

La seva darrera novel·la Pequeñas mujeres rojas tanca la trilogia del detectiu Arturo Zarco, disseccionant els relats sobre la memòria: una novel·la negra que perllonga la possibilitat de la novel·la política. Llegiu-la!

Dimecres dia 15 de juliol a les 19 h per Instagram Live del @Badabiblios

Tertúlies en pijama: Tres llibres que t’emportaries a una illa deserta

ALEJANDRO PALOMAS

Dijous parlarem de tres grans amors: una mare, un gos i un fill amb l’Alejandro. I, com sempre, ens fa molta il·lusió.

Qui és qui?

Alejandro Palomas (Barcelona, 1967) és llicenciat en Filologia Anglesa i màster en Poètica pel New College de Califòrnia. Ha compaginat les col·laboracions en el món del periodisme amb la poesia i la traducció d’autors importants. Com a novel·lista ha publicat, entre altres, El tiempo del corazónEl secret dels HoffmanEl tiempo que nos une, que li han merescut premis importants com el Nuevo Talento Fnac, el Premio Primavera i la posició de finalista del Premio de Novela Ciudad de Torrevieja. Premi Nadal 2018 per la seva última novel·la, Un amor (Destino), l’escriptor continua ara el camí que va iniciar el 2014 amb Una mare i dos anys després, amb Un gos. Després de l’exitosa novel·la Un fill Premio Nacional de Literatura Juvenil, l’any passat va publicar Un secreto, la seva segona novel·la juvenil. Llegiu-les!

La seva obra, portada al teatre i pròximament al cinema, ha estat traduïda a quinze llengües.

Podeu seguir l’autor a través de les seves xarxes socials:


@Palomas_Alejand
Facebook.com/PalomasAlejandro/

Dijous 9/07 a les 19.30 h a Instagram live del @Badabiblios

Tertúlies en pijama: Tres llibres que t’emportaries a una illa deserta

MARC ARTIGAU I ISABEL ROCATTI

Dijous a les 19 h a Instagram live del @badabiblios

«El teatre no pot desaparèixer mai perquè és l’únic art on la humanitat s’enfronta a sí mateixa»  Arthur Miller

Dijous parlarem de teatre i literatura amb un dramaturg i una actriu. I, qui sap què ens recomanaran. Potser, llegir teatre! O, no!

QUI ÉS QUI

Marc Artigau i Queralt (Barcelona1984). És llicenciat en Direcció escènica i Dramatúrgia per l’Institut del Teatre de Barcelona. Com autor o director ha estrenat: Caïm i AbelCaixes (Premi Talúries de Teatre 2011 i accèssit al Premi Nacional Marqués de Bradomín 2011), Arbres, Aquellos días azulesUn mosquit petit Ushuaia (Premi Ciutat de Sagunt 2008 i Accèssit al Premi Nacional Marqués de Bradomín 2008). Com a dramaturg ha treballat amb Julio Manrique, Oriol Broggi, Àngel Llàcer i Manu Guix i Juan Carlos Martelentre d’altres. Alba (o el jardí de les delícies) va guanyar el Premi Quim Masó 2017.

Ha publicat les novel·les La Vigília (Premi Josep Pla 2019), Les paraules inútilsEls perseguidors de paraules (Ed. Estrella Polar), La cova dels dies (Ed. Fanbooks) i Un home cau Els coloms de la boqueria amb Jordi Basté. (Ed. Rosa dels Vents) i el llibre Les paraules inútils amb il·lustracions de Miguel Gallardo és una selecció́ dels millors contes de la seva col·laboració a l’emisora RAC 1.

En poesia, ha publicat Primers AuxilisEscuma negraVermella i Desterrats.

I, ara tenim entès que està assajant…. Li preguntarem dijous!

Isabel Rocatti (Burjassot1958) és una actriu i terapeuta gestalt. Titulada en Art Dramàtic a l’Institut del Teatre de Barcelona. Des de l’any 1976 fins a dia d’avui no ha parat de treballar com actriu ja sigui en el teatre o el cinema. I com ella apunta és una “curiosa etapa”, perquè en aquest període històric, el teatre ha experimentat enfocs ben diferents que, ella, ha viscut en primera persona treballant en companyies com creació col·lectiva Petit Teatre de València, Els Joglars o La Fura dels Baus passant per la Compañia Nacional de Teatro Clásico.  Casa de nines, 20 anys després dirigida per Sílvia Munt és el seu darrer treball dalt dels escenaris.

Televisivament és més que coneguda pels seus papers de Victòria i Marcela a les sèries de TV3 Temps de Silenci i Ventdelplà, respectivament. Pel que fa al cinema, ha participat en diferents llargmetratges entre ells Tres días con la familia de la directora Mar Coll i Estiu 1993 de Carla Simón, entre altres!

I, dijous li preguntarem què té ara entre mans!