En els darrers mesos, la Xarxa Municipal de Biblioteques de Badalona ha tingut l’oportunitat d’estar present a diferents fòrum professionals per donar a conèixer el projecte “Cubiculum Apertum: Èpica a les Biblioteques”, una iniciativa de creació de jocs escape room amb joves desenvolupat en col·laboració amb la Fundació Èpica- La Fura dels Baus.
En concret, el projecte va ser una de les experiències presentades a la 8a Jornada de Biblioteca Pública i Cohesió Social, organitzada per Biblioteques de Barcelona el passat 8 d’abril a la Biblioteca Jaume Fuster. També es va presentar en forma de pòster a les XVI Jornadas Españolas de Información y documentación, organitzades a Barcelona els passats 16 i 17 de maig.
“Cubiculum Apertum: Èpica a les biblioteques” és una iniciativa que proposa a joves de 12 a 16 anys ser protagonistes en la creació de jocs Escape Room a les biblioteques amb l’objectiu d’oferir a aquest públic una activitat amb la que s’identifiqui.
En el projecte han participat 23 joves que han desenvolupat de forma cooperativa diferents jocs escape room a 4 biblioteques de Badalona. I no només això, sinó que també els han presentat en públic per tal que més de 230 usuaris de les biblioteques els poguessin resoldre en viu i en directe.
El projecte forma part del programa Bibliolab de la Diputació de Barcelona, que convida a generar i a compartir coneixements a partir de la creació, la innovació i l’experimentació a les biblioteques.