Encén la metxa!

 

BANNER GENÈRIC ENCÉN LA METXA 666 x 323 pixels L’avantsala de les Festes de Maig

És un projecte cultural que té per objectiu difondre els elements festius de la ciutat que participen en les Festes de Maig.
S’articula en un seguit d’activitats que culminen amb la Cremada del Dimoni. Les activitats Crema’l tu! Premi de Disseny del Dimoni de Badalona, el Premi El Dimoni a l’Escola i Coneguem els Forjadors de la Festa, són l’avantsala de les Festes de Maig i del conjunt d’actes de cultura popular que s’hi celebren.
Que esclati la festa!

Coneguem els Forjadors de la Festa

Són un seguit d’activitats que tenen per objectiu introduir els nens i les nenes d’arreu de Badalona en l’imaginari festiu i popular de la ciutat, per tal que coneguin de primera mà els elements festius i les seves característiques d’una manera lúdica i educativa. També pretén difondre la feina de les entitats de cultura popular, que fan de portadores d’aquests elements, en els barris de la ciutat.

Aquestes activitats es despleguen durant el mes d’abril fent servir com a escenari la Xarxa Municipal de Biblioteques de Badalona i el Centre Cultural l’Escorxador Nau-3. A cada un d’aquests equipaments culturals es podrà gaudir de:

  • Trobades amb les entitats de cultura popular badalonina a totes les biblioteques de la ciutat i al Centre Cultural l’Escorxador Nau-3. Aquest any ens visiten: Badalona Bèsties de Foc, Colla de Geganters de Badalona, Bufons del Toc, Castellers de Badalona, Ramón de los Heros, constructor del Dimoni de Badalona,  Confraria de Sant Anastasi, i Grup de Diables Kapaoltis. Parlarem amb ells de cultura, tradició i de quin és el seu paper en les Festes de Maig. Ens explicaran contes, majoritàriament propis de les entitats, i faran tallers per ensenyar als nens i nenes com es porten els elements (capgrossos, gegants, dracs, etc), com es fa un pilar, com es vesteixen, les músiques tradicionals…
  • Exposicions que expliquen gràficament la cultura popular badalonina i que s’acompanyen d’elements propis de les entitats que protagonitzen les trobades a cada un dels equipaments.
  • Tallers de jocs Forjadors de la Festa  conduïts per aprendre jugant als nostres jocs: Domino Festa, Memoritza, Aquesta la saps?, jocs electrònics, jocs d’enginy i material per acolorir.

El 2015 es va completar el joc Aquesta la saps? Un joc de preguntes sobre les Festes de Maig, el Dimoni de Badalona i les entitats de cultura popular badalonina, en el que hi han participat totes elles:

Té cinc àrees: Va de dimonis, Va de foc i bèsties, Va de gegants i capgrossos, Va de Festes de Maig i Va de castells i altres elements festius.

bodegó simulat trivial 14cm

Els jocs Forjadors de la Festa es composen de: Aquesta la saps?, Domino Festa, Memoritza, Forjaclosques, Endevina qui és, Aixeca castells, jocs electrònics (Jclic) i de material per acolorir i entretenir-se aprenent. Estan disponibles a les biblioteques de la ciutat i al Centre Cultural l’Escorxador Nau 3, sota demanda, durant tot l’any.

 

Calendari d’activitats 2018

 

 

 

 

Més informació aquí

 

Altres activitats

Geocaching Ruta del Dimoni de Badalona Cerca-la!

Geocerques-dimoni