Hem d’animar-nos i una bona manera de fer-ho és mirant una comèdiaE-Film, la plataforma gratuïta de pel·lícules que el Sistema de Lectura Pública de Catalunya posa a l’abast de totes i tots els usuaris de biblioteques públiques.

Trobareu més de cinc-centes a escollir. Només us heu de validar amb el codi del carnet a eBiblio (la contrasenya és la data de naixement -DDMMAAAA- ) i cercar a la pestanya Pel·lícules la que us vingui més de gust. És molt fàcil!

Per si dubteu entre tantes, nosaltres us recomanem cinc. Bona tarda de cinema!

 

Sing Street (2016)

Dirigida per l’irlandès John Carney, autor de Once i Begin again, és la història d’uns joves dublinesos que en època de crisi econòmica troben la manera de reivindicar-se formant una banda de pop. Somriures, romanticisme i música dels anys 80 (The Jam, The Cure i molts altres) per passar una bona estona.   

Disponible a E-film

 

 

Ensayo de un crimen (1955)

Divertidíssima pel·lícula de Luis Buñuel que destil·la humor negre pels quatre costats. Tan avançada al seu temps avui dia com ho va ser en el moment en el qual es va realitzar. Si encara no coneixeu Don Archibaldo de la Cruz us recomanem encaridament que aprofiteu l’oportunitat. No us en penedireu.

Disponible a E-film

 

 

Desmontando a Harry (1997)

Woody Allen en estat pur, convertint-se en la seva pròpia font d’inspiració per interpretar el paper de Harry Block, un escriptor de best-sellers en plena crisi existencial, tan egocèntric i cínic com ell. Una altra nominació a l’Oscar pel Millor guió original pel novaiorquès.   

Disponible a E-film

 

 

The Artist (2011)

Esplèndida pel·lícula muda mereixedora de diversos oscars que recrea el Hollywood dels anys vint a través de la història de George Valentin, una gran estrella que cau en desgràcia amb l’adveniment del cinema sonor. Una mica de comèdia, una mica de drama i una pel·lícula que us aixecarà l’ànim segur.  

 

Disponible a E-film

 

 

El chico (1921)

I parlant de pel·lícules mudes, per què no aquesta joia del setè art? Sorprèn comprovar que amb 99 anys a collibè sigui capaç d’emocionar més que el 99,99% de la producció actual. La màgia del cinema en estat pur. Dediqueu 68 minuts a Charles Chaplin i Jackie Cougan i us recordaran el que és estar viu.   

 

Disponible a E-film