El nostre enyor ens ve de quan no érem“, Josep Carner

Ens plau informar-vos de la participació de la Xarxa Municipal de Biblioteques en el Correllengua d’enguany, el qual gira a l’entorn del poeta Josep Carner i Puig-Oriol, anomenat el príncep dels poetes.

Aquesta campanya cultural està destinada a la defensa i promoció de la llengua catalana i està organitzada per Òmnium Badalona, Associació Cultural Alcalde Xifré i El Círcol.

Comptarà amb la col·laboració de catorze entitats badalonines com l’AV del Centre, llibreria Saltamartí, Espai Betúlia, Xirusplai, Esplai Crac-Crac, La Fundació Salut Alta, el Club de Rem del Club Nàutic Bétulo,…

Les activitats que es duran a terme pretenen difondre l’ús social del català i es desenvoluparan a partir de mitjans d’octubre. L’acte de presentació serà a l’Espai Betúlia el dia 29 d’octubre. Recordeu que per l’assistència és necessària cita prèvia.

Col·laborem amb una ressenya sobre una de les seves obres, una guia de la figura d’en Carner i una petita exposició de a la biblioteca Canyadó i Casagemes – Joan Argenté d’algunes de les obres que tenim a la Xarxa Municipal de Biblioteques de Badalona:

Els fruits saborosos (1906)

Mai és tard per llegir poesia. I, mai és tard per llegir la obra de Josep Carner. Des de la Xarxa de Biblioteques Públiques de Badalona us convidem a endinsar-vos en el món literari d’aquest gran poeta, no en va fou el capdavanter del moviment Noucentista a casa nostra.

Us proposem una lectura que no us deixarà indiferent. El poemari Els fruits saborosos és una reflexió intima sobre el pas del temps. Carner, al llarg dels 18 poemes juga amb elements del simbolisme francès i ressonàncies orientals per equiparar diferents fruits amb la figura humana. D’aquesta manera, al llarg de les pàgines, el poeta passa revista a les diverses etapes de la vida: infantesa, maduresa i la vellesa.

Pel que fa a les composicions aquestes estan ordenades segons l’etapa vital a què pertanyen, i en totes el pas del temps és acceptat com a un fet inexorable. El vers alexandrí remarca l’estructura classicista i les nombroses referències culturals als clàssics emfatitza la ruptura amb el Modernisme.

Us animem a participar de totes les activitats i a que feu córrer la llengua!