El bloc infantil

Hora del conte + taller: Els veïns

Tanquem la temporada de contes a la biblioteca Canyadó i Casagemes – Joan Argenté el proper dimarts 29 de juny a les 17.30 h.

Hora del conte + taller! Els veïns, d’Einat Tsarfati.

En el meu edifici hi ha set pisos. A cada pis hi ha una porta diferent. I darrere cada porta… Segueix-me i ho veuràs!

A càrrec del personal de la biblioteca.

Per a infants a partir de 3 anys que hauran de venir acompanyats d’un adults.

Aforament limitat. Cal inscripció prèvia trucant al telèfon 93 461 47 89 o enviant correu a b.badalona.ca@diba.cat

Us hi esperem!

Hora del conte especial: Setmana LGTBIQ+

A la biblioteca Canyadó i Casagemes – Joan Argenté el proper dimarts 22 de juny a les 17.30 h tindrem hora del conte especial: Setmana LGTBIQ+.

Us explicarem dos contes: La vida en Rosa i Vermell : història d’una cera de colors explicada per mi!, de Michael Hall.

Per a infants a partir de 4 anys que hauran de venir acompanyats d’un adult. Aforament limitat. Cal inscripció prèvia trucant al telèfon 93 461 47 89 o enviant correu a b.badalona.ca@diba.cat.

Us hi esperem!

Hora del conte per la Festa de la Primavera de la Serralada de Marina

El País del Silenci, a càrrec de la companyia Bufanúvols. 

Dissabte 5 de juny a les 11 h i a les 12 h, a la Masia Can Miravitges

Aforament limitat. Cal inscripció prèvia a l’Escola de Natura Angeleta Ferrer (tel. 933 950 105). Per a infants de 5 a 8 anys. Els infants han d’anar acompanyats d’un adult.

Un conte pedagògic en el qual un pastor que viu a les muntanyes en un entorn silenciós, de pau i de vida en harmonia amb la natura, s’atansa a la vida urbana per donar fe del silenci i de la convivència i relació d’amistat que té amb els animals que viuen en el seu entorn. El pastor ens ensenyarà com arriba a parlar amb els animals a través del so i de la música que produeix amb instruments construïts amb canyes i fustes del bosc. Ell desprèn un gran amor i respecte per la natura. Ens convida a gaudir dels ocells i de tots els animals del bosc i fins i tot es fa amic del llop! Ens ensenya a tenir cura del nostre entorn natural: els arbres, les flors i tota la vegetació, les muntanyes i els rius…

Hora del conte: En Poka i la Mina van al cine!

El proper dimarts 1 de juny a les 17.30 h a la biblioteca Canyadó i Casagemes – Joan Argenté.

La Mina no ha anat mai al cine, així que quan en Poka li proposa anar-hi, es posa molt contenta! Això sí, voldrà anar-hi molt ben acompanyada…

Una hora del conte molt cinematogràfica que com sempre, anirà acompanyada d’alguna sorpresa més… No te la perdis!

A càrrec del personal de la biblioteca.
Per a infants a partir de 3 anys. Cal inscripció prèvia trucant al 934.614.789 o enviant correu a b.badalona.ca@diba.cat.
Aforament limitat. Els infants hauran d’anar acompanyats d’un adult.

Parcs i biblioteques… naturalment!

Amb aquest projecte, t’animem a conèixer el territori així com el patrimoni natural i cultural del teu entorn. Documentals, xerrades, tallers i visites guiades organitzades per les biblioteques públiques dels municipis establerts en cada zona d’influència dels Parcs Naturals t’aproparan la lectura i la natura.

Xarxa Municipal de Biblioteques de Badalona

Del 19 de maig al 3 de juny

Jully papallona. Un conte basat en fets reals

A càrrec de Laura Asensio.
Jully Papallona és l’aventura d’una noia molt valenta. Un conte inspirador que posa de relleu l’esperit aventurer i determinat dels nens, així com l’amor i el respecte pels arbres centenaris i ancestrals. Conte basat en fets reals.

 • Dimecres, 19 de maig, a les 17.30 h, a la Biblioteca Pomar.
 • Dimecres, 26 de maig, a les 18.30 h, a la Biblioteca Sant Roc.
 • Dimecres, 2 de juny, a les 18 h, a la Biblioteca Llefià – Xavier Soto.
 • Dijous, 3 de juny, a les 17.30 h, a la Biblioteca Lloreda.
 • Dimarts, 8 de juny, a les 17.30 h, a la Biblioteca Canyadó i Casagemes – Joan Argenté.

Aforament limitat. Cal inscripció prèvia. Per a infants a partir de 4 anys acompanyats d’un adult.

Biblioteca i salut: va de verdures

Arran de l’Any Internacional de les Fruites i les Verdures, us explicarem un conte creat per la Xarxa Municipal de Biblioteques de Badalona i un taller on cada participant podrà construir el seu propi hort urbà.

Com cada trimestre, dins del programa Badalona Ciutat Saludable, el Servei de Salut de l’Ajuntament i la Xarxa Municipal de Biblioteques de Badalona, a través de la iniciativa Biblioteca i Salut pretén fomentar els hàbits saludables mitjançant activitats lúdiques:

 • Dimecres, 19 de maig a les 18 h a la Biblioteca Sant Roc.
 • Dimarts, 25 de maig a les 17.30 h a la Biblioteca Canyadó i Casagemes – Joan Argenté.
 • Dimecres, 26 de maig a les 17.30 h a la Biblioteca Pomar.
 • Dimecres, 26 de maig a les 18 h a la Biblioteca Llefià.
 • Dijous, 27 de maig a les 17.30 h a la Biblioteca Lloreda.

Les activitats seran per a nens i nenes a partir de 3 anys, amb un adult  acompanyant. Recordeu que l’aforament és limitat i serà necessària la reserva a badabiblios@gmail.com.

Així mateix, pels infants que no puguin gaudir presencialment l’activitat, el personal de les biblioteques ha preparat dues activitats on-line per gaudir-les quan vulgueu:

 • Dijous 20 de maig a les 17.30 h. Hora del conte: L’hortet, amb il·lustracions de Gemma Rojo. Text: Gemma Rojo i Maria Ferré. Mitjançant la plataforma de YouTube @badabiblios.
 • Dijous 27 de maig a les 17.30 h. Curtmetratge “L’Albergínia”, taller de cuina i plantació de verdures a càrrec de Maria Ferré, Alícia Martínez, Lupe Manzano, Ana María García i Montse Vilarrasa. Mitjançant la plataforma de YouTube @badabiblios

Contes de les Festes de Maig

L’HEREU MAS I EL DIMONI. Conte teatralitzat a càrrec de la Cia. La Dramàtica del Círcol. Del 28 d’abril al 12 de maig a la Xarxa Municipal de Biblioteques de Badalona.

Adaptació a conte de la llegenda L’hereu Mas i El Dimoni, recollida per en Joan Rosàs a la recopilació de llegendes de Badalona El cabàs dels micacos, de Jan Grau i Guillem Escriche.

Calendari de sessions

 • Dimecres, 28 d’abril, a les 18 h, a la Biblioteca Sant Roc
 • Dijous, 29 d’abril, a les 17.30 h, a la Biblioteca Lloreda
 • Dimarts, 4 de maig, a les 17.30 h, a la Biblioteca Canyadó i Casagemes – Joan Argenté
 • Dimecres, 5 de maig, a les 17.30 h, a la Biblioteca Pomar
 • Dimecres, 12 de maig, a les 18 h, a la Biblioteca Llefià – Xavier Soto

Adreçat a infants a partir de 3 anys. Els infants hauran d’anar acompanyats per un adult. Cal inscripció prèvia a badabiblios@gmail.com. Aforament limitat.

Hora del conte especial: Celebrem la setmana d’Europa!

El proper dimecres 5 de maig a les 18h la Biblioteca Llefià-Xavier Soto acull una hora del conte molt especial: Li deien Kalòpsia, descobrim Europa des de l’espai exterior.

Coberta del conte ‘Kalòpsia: un planeta no tan diferent’

Es tracta d’una sessió vinculada a la celebració del Dia d’Europa, el 9 de maig. És una representació basada en el conte ‘Kalòpsia: un planeta no tan diferent’, que explica la història d’un planeta molt llunyà on les quatre especies que l’habiten no saben conviure i han construït murs entre elles. La protagonista de la història, la Wabi, fa un descobriment sorprenent gràcies al qual aprèn que a Europa, una regió del planeta Terra, no fa tants anys hi passava el mateix que a Kalòpsia però després de segles de disputes els seus habitants van decidir unir-se per cooperar i viure en pau.

El conte, editat per la Representació de la Comissió Europea a Barcelona, explica de forma amena i dinàmica què és la Unió Europea, quins són els seus orígens i com de gran és la diversitat que uneix i enriqueix tots els seus ciutadans i ciutadanes.

A càrrec de Santi Rovira

Adreçat a infants a partir de 5 anys. Cal inscripció prèvia trucant al 933 832 970 o enviant un correu a b.badalona.lle@diba.cat

Aforament limitat. Els infants hauran d’anar acompanyats d’un adult.

Hora del conte i espectacle de màgia

Dimarts 27 d’abril a les 17.30 h a la biblioteca Canyadó i Casagemes – Joan Argenté tindrem hora del conte i espectacle de màgia: CANVIA EL XIP. RECICLAL’S!

A través de la màgia, un divertit conte i un original taller, descobrireu la importància de reciclar i llençar correctament els aparells elèctrics i electrònics. Perquè si canviem el xip, cuidem el nostre planeta! 

Activitat organitzada per l’Agència de Residus de Catalunya.

Adreçada a infants de 4 a 10 anys. Cal inscripció prèvia trucant al 93 461 47 89 o enviant correu a b.badalona.ca@diba.cat.

Aforament limitat. Els infants hauran d’anar acompanyats d’un adult.

#Badalona# BibliosBadalona #RAEE #CanviaElXip #AparellsElèctric #Residus

Hora del conte amb titelles!

Dimarts 20 d’abril a les 17.30 h a la biblioteca Canyadó i Casagemes – Joan Argenté.

Farem una incursió a la Badalona medieval i coneixerem el corsari Catxidiable, que atemoreix petits i grans.

A càrrec de la Companyia Teatral Màgic Empenta.
Adreçat a infants a partir de 4 anys. Cal inscripció prèvia.
Aforament limitat. Els infants hauran d’anar acompanyats d’un adult.