Hi ha milions de llistes imprescindibles: 10 llibres que has de llegir abans de morir, les 50 millors obres de la literatura universal, 5 llibres que hauries de llegir abans dels 40 i així un llarg etcètera… I, tu quins 3 llibres posaries a la maleta per marxar a una illa exòtica i deserta?

Ho sabem, no és fàcil escollir, només, tres títols. Per això, hem decidit demanar consell a Toteking, Adrià Pujol i Jordi Font-Agustí perquè ens ajudin a fer aquesta tria.

 

Qui és qui?

Toteking (Sevilla, 1978). Gran lector i amant de la literatura. És un dels artistes més rellevants de la història del rap tal i com demostra la seva extensa discografia. “Lebron” (2018) és el títol del seu darrer àlbum, un disc especial, més intens i profund amb cançons que emocionen com “Mi colega”. Amb quasi dues dècades dalt de l’escenari Toteking fa el salt a la literatura amb el seu primer llibre “Búnker. Memorias de encierro, rimas y tiburones blancos” (2020), amb pròleg d’Enrique Vila-Matas i editat per BlackieBooks.

 

Adrià Pujol Cruells (Begur, 1974). Antropòleg, traductor i escriptor. Compagina la docència amb la recerca i col·labora amb diferents mitjans de comunicació. Autor d’Escafarlata d’Empordà (2011), Picadura de Barcelona (2014), La carpeta és blava (2017), Els barcelonins (2017), Míster Folch (2019) entre altres obres. La seva traducció de L’eclipsi, de Georges Perec, va rebre el Premi Serra d’Or de Traducció (2018) i el premi Manuel Serrat Crespo de Traducció literària (2018).

 

Jordi Font i Agustí (Badalona, 1955). Escriptor badaloní, enginyer i inspector d’Educació. L’any 1999 publica l’obra Els silencis de Betúlia i guanya el Premi Ciutat de Badalona. Autor de Contracorrent (Premi El lector de l’Odissea 2000), L’herència japonesa (2017). Membre de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, ha rebut altres guardons com els premis Manuel de Pedrolo de Ciència-ficció i Ictineu amb La febre del vapor (2011).

 

I, acabarem amb les tres recomanacions de l’Óscar López, director del mític programa Página2 de TV2, i Silvia Muntané, propietària de la llibreria Saltamartí de Badalona.

 

Volem que vosaltres també participeu i ens feu arribar els tres títols que us emportaríeu a una illa deserta. Amb totes les propostes farem un rànquing d’ IMPRESCINDIBLES!

Us esperem el proper divendres 8 de maig a les 18.30 h a l’Instragram Live de @badabiblios.