Ens fa molta il·lusió, sí. Molta. Ho hem aconseguit, aquest divendres parlarem de literatura, cinema, editorials i el que calgui amb dos grans prescriptors de literatura: Guillem Terribas, alma màter de la Llibreria 22 de Girona Creu de Sant Jordi 2017 i Maria Bohigas filòloga i traductora, gerent del Club Editor i Premi Nacional de Cultura 2019.

Qui és qui?

Guillem Terribas (Salt, 1951). Llibreter, cinèfil, activista cultural, comunicador i pintor-dibuixant. Fundador, gerent i ànima de la  Llibreria 22 de Girona durant més de 35 anys. L’any 2017 va rebre la Creu de Sant Jordi pel seu incansable activisme cultural. Un any més tard, a la 36a edició de la Setmana del Llibre en Català rep el Premi Trajectòria. El cinema és una de les seves grans passions, no en va és el President del Col·lectiu de Crítics de Cinema de Girona.

Col·labora en diferents mitjans de comunicació, entre ells El món a RAC 1  amb una secció sobre llibres.

L’any 2007 va publicar el  llibre de memòries “Demà serà un altre dia: aventures d’un llibreter  editat ARA Llibres. Deu anys més tard, publica el llibre “Alegra’m la vida” editat per Columna, una reivindicació del cinema com explicador d’històries i de coneixement. El 16 de març 2017 publica el llibre “L’avi de la Martina” de l’Editorial Cruïlla. El llibre, amb il·lustracions de Sandra de la Prada, és un conte per a mainada a partir de sis anys. El 28 d’agost 2019 publica La Martina va al cau amb il·lustracions d’Òscar Julve, editat per Estrella Polar.

I a més a més té un blog Demà serà un altre dia on parla de cinema, literatura, teatre i pintura. No us el perdeu!

http://demaseraunaltredia.blogspot.com/

 

Maria Bohigas i Sales (París, 1955). Editora, traductora i filòloga. L’any 2019 li fou atorgat el Premi Nacional de Cultura per la seva contribució a la literatura des del Club Editor, editorial que dirigeix des de 2005, creada pel seu avi, Joan Sales.

Club Editor ha rescatat obres mestres  i sovint oblidades de la literatura catalana com Blai Bonet, Aurora Bertrana, Joaquim-Amat Piniella a més d’incorporar autors internacionals com Alice Munro, Boris Vian, Pet Petterson i de reeditar textos inèdits Blanca Llum Vidal, Antonia Carré-Pons. Precisament, abans del confinament va sortir la segona novel·la d’Eva Baltasar “Boulder”, autora del aclamat “Permagel”.
I l’11 de juny surt el llibre “L’Any del Mico” de Patti Smith, on l’estrella del rock narra els viatges que fa durant tot un any, el 2016.

Ha traduït textos del francés al català com Els Miserables de Victor Hugo, Moderato Cantabile de Marguerite Duras entre altres; mentre que, al francès ha traduït Gloire incertaine de Joan Sales a quatre mans amb Bernard Lesfargues i Les Vaincus de Xavier Benguerel.

Ah, i us recomanem i molt que entreu al blog Cartes elèctriques del Club Editor, on s’hi parla de lectures i literatura.

http://clubeditor.blogspot.com/

 

I, acabarem amb les tres recomanacions que ens ha fet arribar Elvira Sastre. 

 

Volem que vosaltres també participeu i ens feu arribar els tres títols que us emportaríeu a una illa deserta. Amb totes les propostes farem un rànquing d’ IMPRESCINDIBLES!

 

22 maig a les 18.30 h per l’Instragram Live de @badabiblios