Donada la situació d’emergència la tertúlia temàtica d’en Quim Morales es realitzarà a través de l’Instagram Live del perfil @badabiblios el divendres 15 de maig a les 19 h.

Quim Morales és radiofonista i guionista. Dirigeix i presenta
La primera hora, el radioxou matinal de RAC105. Ha publicat els
llibres humorístics Com ser un bon català, En quarantena. Les 40
crisis dels 40 i La segona hora fa història. També ha col·laborat
com articulista al diari Ara i Nació Digital.

La invasió està sent més subtil del que imaginàvem. Encara no són rèpliques humanes perfectes ni tenen habilitats que ratllin els superpoders. No han pres consciència d’ells mateixos ni han decidit acabar amb la mediocre humanitat… de moment. Malgrat això, els robots ja formen part essencial de la quotidianitat.

Amb avenços discrets però constants, els dispositius dotats d’intel·ligència artificial s’instal·len cada cop més en la vida diària i s’endinsen la nostra intimitat. Smart TV, els altaveus intel·ligents, assistents de veu, rellotges ultratecnològics, robots de cuina… són aliats imprescindibles però també intrusos implacables.

La ficció ha estat sovint apocalíptica en els pronòstics de la relació entre persones i androides, definint convivències incompatibles i desenllaços tràgics. A través d’un seguit de lectures i visionats explorarem l’escenari d’un futur de coexistència entre humans i màquines intel·ligents fetes a imatge i semblança seva. Un horitzó que canviarà per sempre les relacions, creences i comportaments de la societat. Un nou món on cada cop les màquines seran més humanes i, probablement, els humans més artificials.

Aqui tens la proposta bibliogràfica presentada per Quim Morales per a aquesta tertúlia: Bibliografía


Pàgina principal