Engruna Teatre 235 x 314Engruna teatre són dues actrius, la Ruth Garcia i la Mireia Fernàndez, que l’any 2006 van decidir fundar una companyia de teatre familiar per complir el seu desig de crear un llenguatge escènic propi. Amb l’objectiu de seduir i emocionar a grans i petits, volen construir un món personal i visual, basat en el conte tradicional o de nova creació.
A través del teatre, els titelles, els objectes, les ombres xineses, les projeccions i la música, construeixen un món màgic que vol estimular la imaginació de tots els públics.

El seu seu primer espectacle va ser El Molinet Màgic (2007), basat en el conte tradicional “El molinet de sal”. Després d’aquest han anat creant d’altres: roda, roda… Rodoreda!, La Nina del Cap Pelat i el seu primer espectacle de carrer: POST, amb el que vam tenir la sort d’estrenar a la FIRA DE TÀRREGA 2012.  A partir d’aquest espectacle de carrer  va néixer la versió de sala Codi Postal 00.

Han participat a la MOSTRA D’IGUALADA 2013 i continuen l’aventura per les espanyes, traduint-lo al castellà i a l’eusquera.
Fidels a l’objectiu d’emocionar al seu públic, Engruna Teatre no s’han limitat a treballar únicament en espais convencionals teatrals, sinó que han volgut arribar al màxim d’espectadors independentment del lloc on es trobin. Per això han creat tres conta contes que permeten representar-se en biblioteques, centres cívics, aules d’escoles, claustres…

El per què de les coses (2008) va ser el primer d’ells, després va néixer Contes de Terra i Arena (fruit d’un encàrrec del Consorci de Biblioteques de Barcelona, 2010) i per últim Els contes de la Mercè, estrenat a la FIRA LITTERARUM 2013.
A més a més des de 2009, la companyia dóna classes d’interpretació per a joves d’entre 14 i 18 anys dins de l’entitat LA JOVENTUT DE LA FARÀNDULA de Sabadell així com organitza cursos i monogràfics per diversos instituts.

Si voleu, podeu ampliar aquesta informació visitant la pàgina web de Engruna Teatre.