Des de les Biblioteques de Badalona, us volem fer alguna recomanació per a aquest estiu, no només de lectura sinó també de música i cinema.

Preneu nota i esperem que us agradin!!

Novel·la
la-trama-matrimonial«La trama matrimonial» de Jeffrey Eugenides. Una novel·la que parla dels problemes d’amor d’una de les protagonistes i la recerca de la felicitat, amb molt pes de les matèries que estudien els protagonistes: literatura, biologia i teologia.
«L’abominable crim de l’Alsina Graells» de Pep Coll. Un crim horrible trasbalsa la vida d’una petita ciutat de comarques, endormiscada tot l’hivern sota el bany maria de la boira. Una història intrigant i rocambolesca, escrita amb fina ironia i plena de personatges memorables.
l-estiu-de-l-angles«L’estiu de l’anglès» de Carme Riera. La Laura Prats és una agent immobiliària de Barcelona, cansada de comprovar com el seu desconeixement de l’anglès entrebanca la seva aspiració d’ascens professional. Per això decideix sacrificar les vacances d’agost, s’inscriu en un curs d’immersió, viatja fins a un poble perdut d’Anglaterra, Ledbury, i s’instal·la a casa de la professora Grose, una dona peculiar que viu aïllada al mig del camp.
«El jardín olvidado» de Kate Morton. Una nena desapareguda… Un terrible secret… Una misteriosa herència… Situacions que les tres generacions d’una família hauran d’afrontar al llarg d’un segle per poder descobrir la veritat que s’oculta en el seu si.
vacaciones-con-papa«Vacaciones con papá» de Dora Heldt. Divertida història que parla de la relació entre un pare i la seva filla. Havien de ser unes relaxades vacances de feina: Christine (45) i Dorothea (40) volen anar un parell de dies a Noderney per ajudar a la seva amiga Marleen en la remodelació de la seva taverna. Però llavors és condemnada per la seva mare a portar el seu pare amb ella.
Novel·la juvenil

diari-dh«Diari d’H» d’Hypatia Pétriz. El diari d’una jove adolescent, on explica els seus problemes quotidians, i al que s’ha d’afegir un interessant concurs de música que es celebrarà a l’institut.

«El ficcionauta» de Miquel Pujadó. Un joc de nines russes ple d’acció i de sorpreses, que acabarà obligant el lector a plantejar-se si existeix de veritat o si és un personatge creat per algú altre. Vigileu, doncs: si entreu en aquesta novel·la, potser ja no en podreu sortir.

quantic-love«Quantic love» de Sònia Fernández-Vidal. Al CERN, el centre d’investigació més avançat, entre experiments de viatges en el temps i de teletransportació, la jove Laila s’enfronta al misteri més gran que existeix: com triar entre dos amors. D’una banda, l’Alessio, un atractiu periodista, i de l’altra, en Brian, un cerebral científic que amaga un gran secret.

taoshira«Taoshira» de Julia Golding. Novel·la èpica on es tracta la política, la religió, la guerra i l’amor en una societat imaginària. La Taoshira és una de les quatre princeses de la Mitja Lluna Blava, i en Ramil és un jove actiu, amb fort caràcter, impetuós, sorollós i rialler. Els dos joves no tenen res en comú…excepte que cap d’ells vol a l’altre en matrimoni, però tots dos hi estan obligats.

«No està escrit a les estrelles» de John Green. Tot i que la medicina ha aconseguit reduir el tumor i li ha regalat uns anys més de vida, la Hazel segueix patint una malalta terminal. El seu final sembla que ja està escrit. Però l’aparició d’Augustus Waters al grup de suport de nois amb càncer canvia radicalment la seva vida. La història està a punt de ser reescrita.

Infantil

«¿En qué piensas?» de Laurent Moreau. Un llibre amb sol·lapes per a descobrir els pensaments i les emocions de la gent a peu.

llegeix-me«Llegeix-me» d’ Amaia Crespo (il·lustracions de Paula Bonet). Un àlbum il·lustrat que ens endinsa al món fantàstic de la literatura i ens transporten al misteriós espai entre la realitat i la ficció.

«Super chistes 2» de Pau Clua. Què és el més divertit que pots fer aquestes vacances? Estirar-te al sofà? Fer-li una capbussada al teu millor amic? Pujar aquella muntanya que tant li agrada al monitor del campament? Llegir aquest llibre? L’has encertat!

donde-viven-los-monstruos«Donde viven los monstruos» de Maurice Sendak. Clàssic que retrata amb gran expressivitat els temors i desitjos de la nostra infància. En Max és un nen com qualsevol altre, però que quan és castigat a la seva habitació sense sopar, emprèn un viatge al món dels monstres per desafiar-los cara a cara i convertir-se en el rei de les “coses salvatges”.

DVD

«La gran belleza» de Paolo Sorrentino. Una trama de relacions inconsistents entre polítics, nobles decadents, criminals, artistes, intel·lectuals, prelats i actors, desenvolupades en fastuosos palaus i villes. I al centre de tot Jep Gambardella.

bienvenidos-al-norte«Bienvenidos al Norte» de Danny Boon. Phillippe Abrams (Kad Merad) és un funcionari de Correus al que destinen a un petit poble en la frontera amb Bèlgica. Es trova amb un lloc idíl·lic i gent encantadora, però a la seva dona li explica que viu en un infern.

las-aventuras-de-los-cinco«Las aventuras de los cinco» de Mike Marzuk. Una pel·lícula amb l’aroma del cinema infantil de fa temps, quan els efectes especials no ho eren tot i valors com l’amistat, el companyerisme, la sinceritat i la lleialtat eren el més important.

«Radio Encubierta» de Richard Curtis. Comèdia que narra la història de Radio Rock, una emisora pirata que emet des d’un vaixell situat al mar del Nord i que gaudeix d’una impressionant banda sonora.

Música

first-tracks«First tracks» de Núria Graham. Un dels descobriments més inesperats i suggestius de la temporada.

paradise-valley«Paradise Valley» de John Mayer. Gran qualitat en la composició, cançons poc recargades en la instrumentació, i una enfatitzada vena pop és el que podeu gaudir en aquest compacte.

aprende-a-sonar«Aprende a soñar» de Chiquetete. Un dels grans èxits de l’artista que recentment s’ha incorporat al Fons Especial de Flamenc de la Xarxa Municipal de Biblioteques de Badalona.

trust-in-numbers«Trust in numbers» de Lake Heartbeat. Grup pop que combina sons ambientals i atmosfèrics, juntament amb un compàs electrònic i un combo de noi i noia a les veus que us sorprendrà.