La història del Monestir de Sant Jeroni de la Murtra és una part de la història de Badalona. Un monestir que malgrat els seus més de cinc segles d’existència ha estat fins ara un gran desconegut dels propis badalonins, coneixedors i orgullosos de l’heretatge que ens van legar íbers i romans, però menys conscients de las transcendència del patrimoni històric que Sant Jeroni de la Murtra significa. A l’actualitat l’interès cultural del Monestir, que durant segles constituí un importantíssim centre de cultura i espiritualitat, abasta no sols la vessant arquitectònica, sinó també l’antropològica i la històrica. El Monestir de Sant Jeroni connecta la història de Badalona amb la de Catalunya, a travès del rei Joan II, i la història de Catalunya amb la d’Espanya, a travès dels Reis Catòlics i de Cristòfor Colom.
A l’actualitat l’interès cultural del Monestir, que durant segles constituí un importantíssim centre de cultura i espiritualitat, abasta no sols la vessant arquitectònica, sinó també l’antropològica i la històrica. El Monestir de Sant Jeroni connecta la història de Badalona amb la de Catalunya, a travès del rei Joan II, i la història de Catalunya amb la d’Espanya, a travès dels Reis Catòlics i de Cristòfor Colom.
És des d’aquest relatiu desconeixement col·lectiu del passat i present de “Sant Jeroni”, que podem valorar l’interès i l’oportunitat de l’excel·lent treball del Reverend D. Jaume Aymar, que ara veu la llum i que recupera per a la memòria popular, tot el significat cultural del monestir. Voldria doncs, i en nom de la ciutat de Badalona, agraïr a l
1993
Diputació de Barcerlona
Barcerlona
84-8606-236-5