‘Biblioteques amb DO’ és un projecte de dinamització cultural a les biblioteques públiques de Catalunya que pren com a punt de partida la cultura del vi.

Amb les DO vinícoles catalanes com a metàfora, es pretén posar de manifest que cada biblioteca és diferent en la mesura que ho és el territori en què s’ubica, perquè s’adapten i canvien en funció del seu entorn per poder oferir uns serveis més ajustats a les necessitats de cada lloc i de més qualitat.

Biblioteques amb DO és un projecte impulsat pel Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, amb la col·laboració dels diversos agents culturals i del món del vi.

La primera edició de ‘Biblioteques amb DO es va celebrar el 2013 amb 25 biblioteques participants, i el 2021 assoleix la 9a edició.


Decumanus. Museu de Badalona

Dijous 18 de març a les 18.30 h
Vinyes entre vitrines: el món del vi en les col·leccions d’art dels museus catalans.
A càrrec de l’historiador de l’art Oriol Gasulla i la conservadora del Museu
Municipal de Badalona Clara Forn.
Cal inscripció prèvia: badabiblios@gmail.com

Presentació/xerrada per descobrir el patrimoni català de temàtica del vi. Conduït per una historiadora de l’art i un conservador del museu com a convidat. Amb acompanyament de tast de vi i presentació de vi amb DO. Activitat adreçada a públic adult.


Sala d’actes. Espai Betúlia

Dijous 25 de març a les 18.30 h
Tertúlia amb l’autor: Joaquim Molina
Tast d’estrelles
Cal inscripció prèvia: badabiblios@gmail.com

Sinopsi: Una dona amb prou força i determinació per muntar un imperi del cava. Uns secrets familiars que emmetzinaran una família.

En col·laboració amb: