Filadèlfia, any 74: la ciutat de l’amor fratern esclatava amb TSOP (The Sound of Philadelphia), un tema gairebé instrumental de MFSB, la banda dels Philadelphia’s Sigma Sound Studios, on intervenien també The Three Degrees.

El furor causat va originar un nou corrent musical dins el soul, l’anomenat Philadelphia Sound, precursor de la disco music per la invitació a ballar que contenien els esponerosos arranjaments musicals i les característiques seccions de vent, acompanyades de grans veus negres.

Una de les més representatives va ser la del cantant i compositor Teddy Pendergrass. Provinent dels Harold Melvin & the Blue Notes, va començar la seva carrera en solitari a la segona meitat dels 70 esdevenint part del bo i millor del Philadelphia Sound, juntament amb Billy Paul, Patti Labelle o The Trammps.

Perdergrass va aconseguir en el seu segon treball, Life is a song worth singing, el primer núm. 1 a les llistes R&B. El disc conté cançons amb molta marxa soul i funk alternades amb intenses balades, en una línia al nivell d’un Barry White i influències notòries d’Isaac Hayes o fins i tot Marvin Gaye, sense perdre de vista mai el segell de la ciutat.

La carrera de Teddy Pendergrass es va veure tràgicament afectada l’any 82 per un accident automobilístic molt greu que el va deixar paralitzat de cintura cap a baix. Va tornar a l’escenari el 1985 pel llegendari Live Aid, celebrat a Filadèlfia de manera simultània al concert de Londres, i després va gravar algun disc més fins a la retirada definitiva, tres anys més tard de la qual va morir (als 59 anys). 

 

Tema TSOP (The sound of Philadelpia):

 

Teddy a Life is a song worth singing:

Disponible a les nostres biblioteques

Recomanat per la Biblioteca Can Casacuberta