Veïnes, ciutadanes

Les Nacions Unides van declarar el 8 de març com a Dia Internacional de les Dones, una commemoració que se celebra arreu del món i a la que ens sumem amb aquesta proposta:

L’exposició ‘Veïnes, ciutadanes’ de l’ Institut Català de la Dones de Generalitat de Catalunya. Una mostra que tracta sobre el paper de les dones en un periode determinant. A Catalunya, els moviments veïnals de la dècada dels setanta van tenir una intensitat i una extensió molt destacades i van contribuir clarament a resoldre la transició política a favor de la democràcia. La participació de les dones en aquests moviments va ser molt rellevant i alhora decisiva per a la pròpia existència.

Van ser moltes les dones que van liderar els moviments veïnals d’aquest període de reconeguda importància per a la història del nostre país. Esperem que aquesta exposició contribueixi a reconstruir la participació femenina que és a l’origen de moltes escoles, mercats, jardins, centres de salut i d’atenció a les dones que han humanitzat – o potser seria més precís dir feminitzat – les nostres ciutats.

Una de les ciutadanes que formen part de l’exposició és la badalonina Teresa Lleal Galceran (1940-1988).

* Paral·lelament a aquesta activitat a la Biblioteca Sant Roc (dijous 12 de març, a les 18 h) podreu gaudir de ‘Un joc: Badadones’, una activitat per a que els més petits coneguin la vida d’algunes de les dones més importants de la història. Més informació d’aquesta activitat aquí.