Collage exposició sobre el temps i la pel·lícula Regreso al Futuro
El 21 d’octubre, a les 16.29 (GMT -8), van aparèixer a Califòrnia un noi i un científic boig que es feien dir Marty McFly i Doc Brown. Si no sabeu qui són, us direm que van arribar amb un cotxe molt peculiar, un DeLorean DMC-12. Si seguiu sense tenir ni idea de què estem parlant, dir-vos que són els tres protagonistes de la saga de pel·lícules Regreso al Futuro (el cotxe també hi compta).

A la segona part de la trilogia viatgen al futur, de l’any 1985 cap a l’any 2015, per evitar que el fill de McFly acabi a la presó. A la pel·lícula s’imaginaven que en el futur caminaríem amb sabates que es corden soles i ens desplaçaríem amb monopatins aeris. Quina llàstima que aquestes prediccions no s’hagin complert…

Per commemorar aquesta arribada, a la biblioteca hem preparat una exposició amb documents on el Temps és el protagonista. Trobareu viatges estel·lars, explicacions científiques del temps i l’univers, novel·les on es trastoquen els temps verbals, reflexions sobre el pas del temps, entre d’altres.

Com a curiositat, Ernest Cline, autor del best-seller Ready Player One, va regalar el seu DeLorean a la primera persona que va resoldre l’enigma que es trobava dins l’edició anglesa del llibre.