Eros_e_psique

L’erotisme és el conjunt d’estímuls sensorials que exalten i incentiven l’acte sexual. És l’art de la insinuació amorosa mitjançant actituds, jocs, l’exhibició de zones eròtiques del cos o la proximitat física suggestiva. La paraula erotisme deriva del déu grec de l’amor Eros, que personifica els desitjos sexuals. Sens dubte el segle XX ha estat el segle de l’esclat del sexe: cinema, literatura, música… Tots i cada un dels àmbits culturals han sofert en major o menor mida l’impacte d’aquest esclat. En el cas de la literatura, mai l’erotisme havia vist tanta llum ni havia estat tan present.

 

Darrerament s’ha posat de moda aquest gènere gràcies al sorprenent èxit de les novel·les entorn el personatge de l’actractiu i exitòs empresari Christian Grey (‘Cinquanta ombres d’en Grey‘, ‘Cinquanta ombres alliberades‘ i ‘Cinquanta ombres més fosques‘), escrites per E.L. James, o les novel·les de Silvia Day i Megan Maxwell entre d’altres. Però aquest gènere no és nou, té un ampli recorregut abans que aquestes novel·les encapçalessin les llistes dels llibres més venuts. És per aquest motiu que hem volgut posar al vostre abast la ‘Guia de lectura: L’erotisme en la novel·la’, en la que trobareu peces editorials no solament anglosaxones o americanes, sinó també més nostrades amb autors de la talla de Pilar Rahola, Lena Valenti o Jordi Coca. Compte, aquestes recomanacions us faran pujar la calor corporal!

 

 

 

Intimitats

Recordeu que del 26 de febrer al 24 de juny podreu gaudir al Museu de Badalona de l’exposició ‘Intimitats: Història de la roba interior del segle XIX al XXII. L’exposició reuneix peces de roba interior des del segle XIX fins a l’actualitat. Es tracta sobretot de peces representatives de les classes populars, encara que també s’hi podrà veure algun element excepcional, en tots els casos gràcies a la contribució de diferents museus i de diversos particulars.