BANNER 2 2016 ENCEN LA METXA badabiblios 760 x 320 pixelsL’avantsala de les Festes de Maig

Edició 2016

Des de fa uns anys, durant el mes d’abril les biblioteques de Badalona són l’escenari d’un seguit d’activitats culturals d’avantsala de les Festes de Maig: Trobades i tallers amb les entitats badalonines de cultura popular i tradicional catalana, exposicions acompanyades d’elements reals, els jocs Forjadors de la Festa i  contes de la mà dels seus autors. Tot per introduir al públic en l’imaginari festiu i tradicional badaloní.

Aquest any ens visiten: Badalona Bèsties de Foc, Colla de Geganters de Badalona, Bufons del Toc, Castellers de Badalona,  Ramon de los Heros, constructor del Dimoni, Diables de Badalona, Confraria de Sant Anastasi i Grup de Diables Kapaoltis.

Parlarem amb ells de cultura, tradició i de quin és el seu paper en les Festes de Maig. També ens explicaran contes, majoritàriament propis de les entitats, i faran tallers per ensenyar als nens i nenes com es porten els elements (capgrossos, gegants, dracs, etc), com es fa un pilar, com es vesteixen, les músiques tradicionals…

CALENDARI D’ACTIVITATS 2016

 

 

Encén la metxa! és un projecte cultural que, a través dels equipaments culturals de proximitat, permet difondre i acostar al públic familiar els elements festius de la ciutat que participen en les Festes de Maig.  Més informació sobre Encén la metxa!