El llibre que us volem recomanar en aquesta secció es un còmic “EMIGRANTES” de l’autor i il·lustrador Tan Shaun. El primer que us sorprendrà al obrir aquest llibre es que no té text (es mut, sense paraules) i la història està narrada pàgina darrera pàgina amb il·lustracions plenes de detalls sobre el tema de l’emigració i que convida al lector a prestar atenció amb més deteniment i a interpretar ell mateix, amb la seva imaginació, les imatges. Imatges que semblen associades a un temps llunyà però que podrien ser perfectament associades a l’actualitat.

El punt de partida de la història es un home que deixa esposa i fill en una ciutat miserable per prosperar en un país desconegut per ell en costums, animals, objectes, i idiomes a l’altre costat de l’oceà on l’immigrant es troba amb les primeres necessitats com la de trobar lloc per viure, menjar i feina per guanyar diners.

En resum, aquesta novel.la gràfica sense paraules es la història de qualsevol emigrant, refugiat, desplaçat, i un homenatge a tots els que han realitzat aquest viatge.

Disponible a les nostres biblioteques

Recomanat per la Biblioteca de Sant Roc