BANER RAMON LLULL 760x320Octubre-novembre 2016

A les biblioteques Llefià-Xavier Soto, Sant Roc, Canyadó i Casagemes – Joan Argenté, Can Casacuberta, Lloreda i Pomar.

Els animals un dia varen triar el seu rei, va ser el lleó, però no tots el volien…

Amb motiu del 700 aniversari de la mort de l’escriptor, filòsof, teòleg, professor i missioner Ramon Llull, l’Albert Estengre ens porta aquesta proposta d’espectacle amb titelles inspirat en l’obra El llibre de les bèsties, una narració breu de caràcter politicosocial que forma part del Llibre de les meravelles de Ramon Llull.

En Fèlix es troba durant el seu viatge, uns frares que li expliquen que a prop d’allí hi ha un gran aplec d’animals, reunits per escollir un rei. El lleó guanya a les votacions i com que no inclou Na Renard a la seva cort, aquesta intenta ascendir al poder a través de l’engany i la por. Al final del llibre, la mentidera Renard és morta pel lleó.

 Aquest llibre el va dedicar a Felip IV de França per ajudar-lo a dirigir la cort i ens ensenya a no confiar gaire en els que ens envolten.

Ramon Llull és conegut per la seva extensa obra escrita, redactada en català, occità, llatí i àrab. Destaca, juntament amb l’autor del Llibre dels fets, per la seva producció literària en llengua catalana i és considerat el primer autor a fer servir una llengua vulgar per fer arribar millor a la gent els coneixements filosòfics, teològics i místics. Dins aquesta voluntat divulgativa va escriure-hi novel·la moral i llibres de divulgació científica i tècnica.

Calendari:

  • Dimecres 5 d’octubre, a les 18.30 h, a la Biblioteca Llefià-Xavier Soto
  • Dijous 13 d’octubre, a les 18 h, a la Biblioteca Sant Roc
  • Dimarts 18 d’octubre, a les 17.30 h, a la Biblioteca Canyadó i Casagemes – Joan Argenté
  • Dijous 27 d’octubre, a les 18 h, a la Biblioteca Can Casacuberta
  • Dijous 3 de novembre, a les 17.30 h, a la Biblioteca Lloreda
  • Dimecres 23 de novembre, a les 18 h, a la Biblioteca Pomar