El Cryptshow Festival ha tornat a Badalona per reivindicar un any més els valors artístics i culturals dels gèneres de terror, fantasia i ciència-ficció.

Durant els caps de setmana 28/29 juny i del 4 al 7 de juliol podreu assistir a les projeccions oficials dels curts que competeixen pel XIII Premi “Serra Circular”, altres projeccions fora de concurs, activitats, vermut literari, homenatges i molt més.   

Aquesta vegada s’ha escollit com a tema conductor els quaderns de bitàcola, un recurs originari de la marina mercant que ha permès reflectir en la literatura, el còmic i el cinema, a banda de fites, aventures i massacres, el viatge interior dels protagonistes, un seguit de testimonis íntims dels quals, altrament, no en tindríem notícia.

Han significat, doncs, un mecanisme d’introspecció, una catarsi per a capitans de vaixell, exploradors, científics, astronautes i advocats mentre vivien travessies marítimes amb el taüt d’un no viu a bord, missions interestel·lars a la recerca de nous mons o les darreres hores atrapats en un congost sense sortida.

Els quaderns de bitàcola, ja sigui en paper, cinta de vídeo, registre de veu o blog d’Internet, han arribat a nosaltres i, gràcies a aquesta guia, també a tots els usuaris de les biblioteques públiques.