Premis literaris

“Alícia al país de les meravelles”, un dels contes més famosos de la història de la literatura universal, compleix 150 anys. L’obra va ser creada pel matemàtic i escriptor britànic Charles Lutwidge Dogson, més conegut pel seu pseudònim, Lewis Carroll.

Aquesta és la història d’un màgic somni. Mentre roman asseguda amb la seva germana en el bosc, Alícia s’aixeca i persegueix a un conill que se li ha aparegut. De sobte cau en mig d’un munt de fulles seques pel cau del conill. Aquest resulta ser l’entrada d’un país meravellós on tot és possible, amb animals que parlen i objectes animats.

 

Arrel d’aquest aniversari, 150 il·lustradors d’arreu del món han intervingut i col·laborat en la creació d’un llibre de 300 pàgines entorn la figura d’Alícia. El projecte porta el nom de “150 Alice Project”, i a banda de ser una plataforma per promoure artistes d’arreu del món, tots els beneficis del llibre aniran destinats a l’educació de nens i nenes a Xina i Mongòlia sobre l’art i la creativitat.

Podeu trobar tota la informació sobre aquest interessant projecte en aquest enllaç.

Anglaterra també ha volgut celebrar aquest aniversari encarregant a l’artista britànic Grahame Baker-Smith la il·lustració d’una sèrie de postals/segells que reprodueixen les escenes més mítiques de les aventures d’Alícia. No trobareu a faltar la Reina de Cors, el Gat Cheshire ni el Conill Blanc! Podeu veure aquestes magnífiques il·lustracions aquí.

Com? Que encara no heu llegit aquest meravellós conte? Doncs us ho posem fàcil! A continuació us proporcionem un llistat d’enllaços perquè pugueu localitzar tots els exemplars que tenim disponibles en el fons de les nostres biblioteques:

1 comentari sobre “150 aniversari del conte “Alícia al país de les meravelles”
  1. Efren Garcia ha dit:

    Del dia 16 al 27 de febrer podeu trobar una exposició sobre el món d’Alícia a l’espai cultural de Coworking Badalona. Les obres son de Montse Mazorriaga.