Va de novel·la històrica – 3a edició 2017

 

Enguany se celebra la tercera edició de Va de Novel·la Històrica amb una programació estel·lar. El cicle està centrat en quatre obres ambientades en el segle XX, que tracten sobre fets i personatges que han estat claus en el transcurs de la nostra història.

Si en un futur llunyà i la humanitat ha sobreviscut a si mateixa, qualsevol persona que doni una ullada retrospectiva i es fixi en el segle XX se’n adonarà de què es troba davant d’una època convulsa i torturada com poques. Una sèrie d’ideologies, concepcions de la vida i de l’ésser humà es confronten en una lluita a vida o mort que arriba al seu punt àlgid  amb l’inici del segle. Les guerres  i els conflictes són la manifestació d’aquesta voluntat d’imposar un model a escala global. La lluita encara no s’ha acabat i és més viva que mai. Parlarem de com el fils del passat teixeixen els fets del present i de com solament amb una visió en perspectiva sobre la història es poden entendre les claus que expliquen l’actualitat.

Joaquim Molina col·labora en la producció de Va de novel·la històrica i condueix totes les activitats del cicle. És professor d’història i escriptor. Amb La rosa entre els llops, ed. Columna, va guanyar el premi Néstor Luján de novel·la història. Els ulls d’Al·là és la seva segona novel·la.

 

Portada El hombre que amaba los perros la guerra dels cornuts miniatura rosa de cendra

 

CICLE D’ACTIVITATS

 

Setembre

Trobada amb
Eduard Puigventós

100 anys de la
Revolució Russa.
L’assassinat a Mèxic
del dissident Lev Trotski
a les mans del català
Ramon Mercader.

Mes informació aquí.

Octubre

Trobada amb
Jordi Albaladejo
I visita comentada a l’exposició
“La Mediterrània del segle XX.
Realitats i mirades” produïda
per l’IEMed.

Amb Tomàs
Alcoverro,
comissari
de l’exposició

Impacte de la Primera
Guerra Mundial.

Voluntaris catalans a la guerra.

Mes informació aquí.

Novembre/Desembre

Trobada
amb Pilar Rahola

La conflictivitat,la lluita social

i l’augment del moviment obrer.

Mes informació aquí.

Novembre

Trobada amb
Gemma Ruiz

25 anys de la Biblioteca
Can Casacuberta.

De fàbrica a biblioteca.

 Mes informació aquí.

 

Tancament del cicle el dimecres 13 de desembre, a les 18.30 h, a la Biblioteca Can Casacuberta (sala d’actes Espai Betúlia) amb un col·loqui sobre les obres Argelagues de Gemma Ruiz i Rosa de cendra de Pilar Rahola.

A càrrec de Joaquim Molina i Clara Camps 

 

Inscripcions obertes

Amb la col·laboració del Museu de Badalona,l’Espai Betúlia,l’Institut Europeu de la Mediterrània (IEMed) i La Institució de les Lletres Catalanes.