142. Va de foc i bèsties. Diables de BadalonaEl dijous 21 d’abril de 2016, a les 18 h, a la Biblioteca Sant Roc.

La ‘Colla de Diables de Badalona’ apareix l’any 1983, quan un grup de monitors d’esplai badalonins amb inquietuds per les tradicions populars catalanes, i entre elles el Ball de Diables, decideixen fer néixer la colla. Des d’aleshores ‘Diables de Badalona’ col·labora en l’organització del Correfoc de les Festes de Maig, així com el de la Festa Major d’agost, juntament amb l’Ajuntament de Badalona. També participa en l’organització de la Festa Major Alternativa i Popular des del seu inici.  Actualment la composició de la colla és de Llucifer, Diablessa, fogoner o encenedor, tabalers i uns 40 borrons o diables. ‘La Colla Xica’, després d’uns quants anys desapareguda, va ser recuperada l’any 2003, i consta de més de 25 diables petits per tirar foc.

En què consistirà la trobada?

  • Xerrada sobre les Festes de Maig i el món del foc i les bèsties a la nostra ciutat.
  • Explicació del conte L’Espurneta que buscava el seu lloc, a càrrec de Paloma Herrero, membre de la colla.
  • Taller: Vine ben equipat al correfoc!.

Altres activitats delprograma Encén la metxa! a Sant Roc:

Divendres, 22 d’abril:

  • A les 11 h, i a les 12 h. El conte de ‘En Llufa i els Bufons de Badalona’ a càrrec de la Roser VilagranLloc: Biblioteca Sant Roc.
  • A les 18 h, ‘Els Jocs de la Festa’, a les 18 h. Per aprendre jugant a: Domino FestaMemoritzaAquesta la saps?, jocs electrònics, jocs d’enginy i material per acolorir. Lloc: Plaça Sant Elies.

Exposició ‘Coneguem els Forjadors de la Festa’, del 6 al 27 d’abril de 2016, a la Biblioteca.

Mostra gràficament  els elements i les entitats badalonines de cultura popular i tradicional catalana: els Forjadors de la Festa. S’acompanya d’elements propis del món del foc i les bèsties.

Activitats familiars, per a nens i nenes a partir de 3 anys.

Informació i calendari d’activitats Encén la metxa! 2016: http://badabiblios.cat/encen-la-metxa-4/