Bufons del toc-LloredaConte i taller de percussió amb Bufons del Foc i Bufons del Toc a la Biblioteca Lloreda

 

Aquesta tarda, a les 18 h, rebrem la Colla de diables Bufons del Foc – Bufons del Toc a la Biblioteca Lloreda.  Ens explicaran el conte-llegenda El timbaler del Bruc, i després faran un taller de percussió amb la canalla. A més, parlarem de les Festes de Maig, que ja s’acosten, i del 75à aniversari de la Cremada del Dimoni que se celebra aquest any.

 

Aquesta colla neix l’any 1996 al barri de Morera amb l’ànim de promoure la cultura popular catalana a través d’un tipus d’espectacle que té com a base el foc i que està molt arrelat en actes i festes tradicionals del nostre país.

Van vestits de groc i el vermell, com els antics bufons que portaven els vestits de coloraines i els barrets característics al cap.

Bufons del Foc té colla de diables infantil i va ser la primera de Badalona. I l’any 2008 es crea la branca de la colla anomenada Bufons del toc, el grup de percussió que els acompanya a totes les actuacions de foc.

Aquesta activitat forma part del projecte Encén la metxa!. Consulteu el programa d’activitats d’aquest any aquí:  Continuen les trobades, els tallers i els jocs!