El passat dimecres, 22 de juny, vam assistir a la part més experimental del nostre cicle dedicat a l’obra ‘Oprimits’ de Jordi Ortiz. La història de la Nadia relatada en primera persona, acompanyada de la interpretació de la Xixa Teatre, va resultar una experiència vibrant!
En els seus relats, Jordi Ortiz dóna veu als perdedors, als més oprimits, i ahir la Nadia agraïa l’oportunitat de poder explicar i compartir la seva història. Se sent afortunada, d’entre milions de persones que han patit i pateixen la mateixa situació, ella sí que té veu, i això l’apropa als qui l’escolten. Va parlar de la necessitat d’obrir ponts, canals amb doble sentit de circulació entre les persones de diferents cultures, de la importància de l’acompanyament per als nou vinguts. Amb la seva ‘performance’, La Xixa Teatre va fer posar el públic a la pell dels oprimits, omplint l’espai d’emocions.

Des de la Xarxa Municipal de Biblioteques de Badalona tanquem aquest cicle amb el nostre agraïment a tots els actors que l’han fet possible: Jordi Ortiz, Joaquim Molina, Nadia Ghulam, La Xixa Teatre, l’ONG Proactiva Open Arms, tots els clubs de lectura de la Xarxa Municipal de Biblioteques de Badalona.

Gràcies a totes i a tots els participants!

Aquesta trobada forma part del Cicle Va de Premis Ciutat de Badalona.