gegants

Dimarts 4, a les 17.30 h, a la Biblioteca Canyadó i Casagemes-Joan Argenté

El món geganter i els gegants a través de la narració del conte Anastasi i Maria, a càrrec de la seva autora, Lourdes Cartró, membre de la Colla de Geganters de Badalona.

‘Ara fa molts anys, a Badalona, hi va haver una greu malaltia. Molta gent es va posar malalta. Els feia mal el cap i la panxa i tenien molta febrer. Hi havia tanta gent malalta que pels carrers gairebé no hi passava ningú…’

La Colla de Geganters de Badalona són els portadors dels gegants de la ciutat des de l’any 1986. Han recuperant totes les figures festives que havien trepitjat els carrers de Badalona al llarg de la història: n’Anastasi i na Maria són els gegants més emblemàtics de la ciutat i els seus més de 150 anys els fan uns dels més antics de Catalunya.

A més a més:

Del 4 al 27 d’abril
Exposició Va de gegants: Una mostra gràfica dedicada a les entitats geganteres badalonines, que s’acompanya de vestuari, gegantons i capgrossos.
Estarà disponible a la biblioteca del 4 al 27 d’abril.

Dimarts 25, a les 17.30 h
Lectura del còmic Forjadors de la Festa i tarda de jocs amb el Domino Festa, Memoritza, Aquesta la saps?, jocs d’enginy i material per acolorir.
El còmic està il•lustrat per l’Eric Gimenez Sureda, alumne de l’Escola d’art i superior de disseny Pau Gargallo de Badalona.

Més informació de les novetats d’Encén la metxa! 2017 aquí