Divendres 20 d’octubre, a les 19 h al Centre Cultural l’Escorxador-Nau 3

Trobada amb Jordi Albaladejo i Joaquim Molina 

A partir de l’obra La guerra dels cornuts de Joan Daniel Bezsonoff 

L’impacte de la Primera Guerra Mundial. Voluntaris catalans a la guerra

Es diu que la Primera Guerra Mundial va significar el principi de la fi d’Europa com a rectora del món, el final de la Belle Époque, la caixa de Pandora que portarà totes les desgràcies del segle XX. Espanya s’hi va mantenir neutral i, tanmateix, va ser un conflicte molt més proper del que mai haguéssim imaginat. Va dividir l’opinió pública i els partits polítics i molts compatriotes van deixar la vida als camps de batalla europeus.”

La guerra dels cornuts està disponible en ebook. Cerqueu-la a través d’aquest enllaç.

Jordi Albaladejo Blanco (Badalona, 1971). Historiador. Autor de diversos llibres d’història local badalonina i alellenca. Col·laborador de diferents treballs, exposicions i itineraris sobre patrimoni històric badaloní i maresmenc, i temàtiques com el coneixement de Francesc Ferrer i Guàrdia, ateneus i cooperativisme, i també sobre la Guerra Civil. Col·laborador habitual de publicacions comarcals i locals com ara Revista Alella i Papers de Vi.

Visita comentada a l’exposició “La Mediterrània del segle XX. Realitats i mirades” a càrrec del comissari de l’exposició, el periodista i corresponsal de la Vanguàrdia Tomàs Alcoverro. 

“Un viatge pel convuls segle XX a través dels documents fotogràfics proporcionats per l’arxiu d’imatges de l’Agència EFE amb la voluntat de recrodar els fets mes rellevants que han marcat el transcurs d’aquesta regió durant aquest segle.

Des de la fi dels grans imperis fins a la configuració dels nous estats; des dels conflictes sagnants fins a la recerca de la pau; des del món tradicional i rural fins a la modernitat urbana. Un joc de realitats i mirades en aquesta Mediterrània viva,diversa i propera.”

Tomàs Alcoverro i Muntané (Barcelona, 1940). Periodista català que ha estat corresponsal de LA Vanguardia a Beirut (Líban). És un dels més reconeguts observadors europeus del món àrab. Ha estat testimoni directe de gairebé tots els esdeveniments importants de la història turbulenta de l’Orient Mitjà.

El 2004 va ser guardonat amb el Premi Manuel Vázquez Montalbán i el 2006 va rebre la Creu de Sant Jordi.

 Exposició produïda per l’IEMed, Institut Europeu de la Mediterrània que es pot visitar del 9 al 25 d’octubre al Centre Cultural l’Escorxador-Nau 3. De dilluns a divendres, de 17 a 21 h.

 

Aquesta activitat forma part del cicle  Va de Novel·la Històrica 2017. El segle XX: un món en transformació

Enllaç d’interés:

Catàleg de la exposició:

Dossier tècnic web-itinerància _CAT_

Inscripcions obertes: