Dimecres 20 de setembre, a les 18.30 h, a la fàbrica Anís del Mono

100 anys de la Revolució Russa. L’assassinat a Mèxic del dissident Lev Trotski a les mans del català Ramon Mercader.

A partir de l’obra El hombre que amaba a los perros de Leonardo Padura, amb l’historiador Eduard Puigventós, expert en la biografia de Ramon Mercader, conduïda pel també historiador  Joaquim Molina. 

L’assassinat de Trotski és un bon exemple de com la gran història està entrelligada amb trames d’història local i personal. Moltes vegades no sabem on acaba l’historiador i comença el detectiu.

Eduard Puigventós López (1984, Rubí). Doctor en Història Contemporània i Màster en Història Comparada per la UAB. És l’autor de Ramon Mercader, el hombre del piolet, una biografia sobre la figura de Ramon Mercader, un relat històric molt rigorós, però que es llegeix tan bé com una novel·la.

Puigventós col·labora des de fa 10 anys en el projecte Cost Humà de la Guerra Civil a Catalunya, desenvolupat pel Centre d’Història Contemporània de Catalunya, i en diverses iniciatives de caràcter històric per a l’Ajuntament de Rubí. Col·labora amb moltes entitats i mitjans de comunicació d’àmbit local en la defensa i difusió del patrimoni històric i natural. 

 

Can Mercader i Anís del Mono, dues fàbriques coetànies 

Anis del mono

Fàbrica Anís del Mono

 

 

can mercader

Fàbrica Can Mercader

 

 

Aforament complet

Aquesta activitat forma part del cicle  Va de Novel·la Històrica 2017. El segle XX: un món en transformació

Enllaços d’interés:

http://www.arallibres.cat/ca/cataleg/1/810/ramon-mercader-l’home-del-piolet