Diables Badalona 03 copy
 
Dimecres 5, a les 18h, a la Biblioteca Can Casacuberta

El món del foc i els diables a través de la narració de ‘El conte de l’Espurneta’, a càrrec de Paloma Herrero, membre de la Colla de Diables de Badalona.

 ‘L’Ot Ceptrot va celebrar els seus 6 anys amb tots els seus amics i amigues. I com tot bon aniversari, hi havia un pastís de xocolata amb espelmes. A l’espelma més brillant, hi havia l’Espurneta, una espurna amb ganes de conèixer món, saltar, jugar i córrer com feien aquells nens i nenes de la festa…’

La Colla de Diables de Badalona col·labora des dels seus inicis (1983) en l’organització del Correfoc de les Festes de Maig. Està formada per: Llucifer, diablessa, borrons, encenedor (o fogoner), tabalers i diables polvorins (els que reparteixen pirotècnia).

A més a més:

 Del 5 al 27 d’abril

Podreu visitar dues exposicions il·lustratives d’aquesta temàtica:

PIROTÈCNIA DE FESTA . És una exposició que repassa les diferents manifestacions on estan presents el foc i la pólvora, els seus orígens en segles passats, així com el procés d’elaboració dels diferents elements de pirotècnia i la memòria de les persones que n’han fet el seu ofici.

Exposició del catàleg d’exposicions itinerants del Museu Etnològic de Barcelona.

VA DE FOC I BÈSTIES. Explicació gràfica de les entitats i elements badalonins del món del foc i les bèsties.

Divendres 21, a les 18 h

Lectura del còmic Forjadors de la Festa i tarda de jocs amb el Domino Festa, Memoritza, Aquesta la saps?, jocs d’enginy i material per acolorir.

El còmic està il·lustrat per Eric Gimenez Sureda, alumne de l’Escola d’art i superior de disseny Pau Gargallo de Badalona.

Més informació de les novetats d’Encén la metxa! 2017 aquí