Dijous 20, a les 17.30h, a la Biblioteca Lloreda

Xerrada sobre les Festes de Maig, el món dels bastoners i taller de bastons a càrrec de Bastoners de Canyet.
Aquest any és especialment important pels Bastoners de Canyet perquè fan 90 anys. D’entre les activitats que han organitzat per celebrar-lo, presenten l’exposició ‘90 anys picant bastons’, que pretén mostrar a la població els elements significatius que els han acompanyat en aquesta història, els bastons la faixa i la corbata d’entre d’altres.
El Ball de bastons de Canyet va néixer a principis de l’any 1927 gràcies a un grup de cantaires de la Societat Cultural l’Oliva. El seu ball consisteix a fer xocar amb força els bastons gràcies a uns moviments rítmics i atlètics. Gràcies a la transmissió oral i a la perseverança de la gent de la seu social l’Oliva, el típic ball de Bastoners de Canyet és un referent del floklore català.

A més a més:

Del 20 al 28 d’abril
Exposició ’90 anys picant bastons’
Inauguració el 20 d’abril, a les 17.30 h.
És una exposició monogràfica creada per l’entitat que pretén mostrar a la població els elements significatius que els han acompanyat en aquesta història, els bastons, la faixa i la corbata entre altres.

Dimarts 25, a les 17.30 h
Lectura del còmic Forjadors de la Festa i tarda de jocs amb el Domino Festa, Memoritza, Aquesta la saps?, jocs d’enginy i material per acolorir.

El còmic està il•lustrat per l’Eric Gimenez Sureda, alumne de l’Escola d’art i superior de disseny Pau Gargallo de Badalona.

Més informació de les novetats d’Encén la metxa! 2017 aquí