152. Nau 3. Grup de Diables KapaoltisDijous 28 d’abril de 2016, a les 18 h.

Al Centre Cultural l’Escorxador-Nau 3, ‘Traspàs de la Metxa’, amb la participació del ‘Grup de Diables Kapaoltis’. La història de l’entitat es remunta a l’any 1987. Per aquelles dates, un grup de joves amics del barri de Llefià (Badalona) volen crear un Grup de Diables i recuperar una tradició de la cultura popular catalana on el foc n’és el protagonista. El grup és batejat com “Kapaoltis”, resultat de la combinació dels noms dels fundadors (“Ka” de Carlos, “Pa” de Paco, “ol” d’Olga,”t” de Toni i “is” d’Isa), i la roba que els identifica combina negre i vermell, els colors de d’infern. Definida la seva identitat, és hora de passar a l’acció. És així com, aquell mateix estiu, els ‘Kapaoltis’ s’estrenen a Llefià amb el primer espectacle de pirotècnia. Però la llista d’actuacions d’aquests diables de Llefià s’estén molt més enllà. Des de fa uns anys, participen a les Festes de la Mercè de Barcelona. La seva presència també s’ha consolidat a les Festes de Maig de Badalona, a les Festes Populars de Sant Adrià i a la Festa Medieval de Can Canyadó (Badalona), entre altres. A més, l’any 2010, els ‘Kapaoltis’ van organitzar la Troballa de Colles de la Coordinadora de Barcelona amb motiu de l’elecció de Badalona com a capital de la cultura catalana.

Escenificació del traspàs de la metxa,  el dijous 28 d’abril de 2016 a les 18 h.

Trobada amb el ‘Grup de Diables Kapaoltis’. Ens parlaran del món del foc i les bèsties de la nostra ciutat. Espectacle de foc.

Exposició  ‘Coneguem els Forjadors de la Festa’. Mostra gràficament  la cultura popular badalonina, i s’acompanya d’elements propis de les entitats.

 ‘Els Jocs de la Festa’. Per aprendre jugant a: Domino Festa, Memoritza, Aquesta la saps?, jocs electrònics, jocs d’enginy i material per acolorir. Taller: Vine ben equipat al correfoc!.

Activitats familiars, per a nens i nenes a partir de 3 anys.

Us esperem a les 18h.!!

Informació i calendari d’activitats Encén la metxa! 2016: http://badabiblios.cat/encen-la-metxa-4/