Els més joves potser no ho sabreu però, fa 50 anys, Barcelona va ser l’escenari d’un esdeveniment històric. Voleu saber quin?

El 3 de juliol de 1965 els Beatles van actuar a la plaça de braus Monumental. Però, qui eren els Beatles? Va ser un grup de música sorgit a principis dels anys 60 a Liverpool (Anglaterra), format per John Lennon, Paul McCartney, George Harrison i Ringo Starr. Els Sírex, grup local conegut per la cançó La escoba, van ser els teloners. Aquest esdeveniment va marcar encara més tota una generació de joves i de músics que ja no van poder sostreure’s a la influència de la seva música i, el que és més important, d’una manera nova de veure les coses.

Per commemorar aquest concert històric i per aprendre més sobre el grup, hem preparat una presentació sobre la història dels Beatles que podeu veure tot seguit:


A més a més, el passat 23 de setembre, ens va visitar Magí Crusells, comissari de l’exposició “Que arriben els Beatles”, i ens va delectar amb la xerrada “Els Beatles a Espanya 50 anys després” amb anècdotes poc conegudes del concert. Podeu veure les fotos de l’esdeveniment:

Per acabar, si voleu saber més sobre el grup, en aquest enllaç us informem del que tenim disponible a les nostres biblioteques. També podeu consultar el nou capítol de les Capitals de la Música dedicat a Liverpool.