Obrim les inscripcions!

Dimarts, 25 de febrer, a les 19 h, a la Biblioteca Canyadó i Casagemes-Joan Argenté.

Anna Rovira. “Vaig néixer el 1973 a la Clínica del Carme de Badalona, ciutat on he crescut, estudiat i estimat. Sense tenir gaire clar què volia ser de gran -encara no ho sé- vaig llicenciar-me en Filologia Espanyola a la UAB i després en Periodisme a la UPF. Com passen les millors coses de la vida, un dia, per atzar, em vaig trobar la unitat mòbil de RCB i vaig dir-los que m’agradaria col·laborar-hi. Va ser així com vaig descobrir un dels amors de la meva vida, la ràdio. Han passat 21 anys i encara continuo lligada a la mateixa empresa, tot i que he anat fent diferents tasques, darrerament més de tele. M’agrada llegir, molt, i conèixer gent que s’hi dedica. I recomanar allò que més m’ha agradat i compartir-ho i deixar llibres i que me’ls deixin.”

“Quan pensem en l’amistat, pensem en aquella amiga que vas fer durant la infantesa. El que li passava a ella, era com si et passés a tu. Cada fet especial que vivies l’havies de compartir amb ella o perdia tota la gràcia. A vegades ni calien les paraules. Només una mirada i esclatàveu a riure fins agafar mal de panxa.

Però d’amics se’n fan tota la vida. I d’amics n’hi ha de moltes menes. L’amistat és tan important per a l’ésser humà que hi ha centenars de llibres que ens narren històries d’amics que es fan i es desfan. La complicitat, l’amor, la confiança, la comprensió, però també les enveges, les traïcions, els malentesos, els secrets o la distància.

La passió passa, però l’amor deixa pòsit i sobre aquest pòsit molt sovint hi descansa una gran amistat. Però també és possible que de tant en tant trobis una persona a qui coneixes de no fa gaire temps i amb qui et connecti una mena de química estranya que et fa sentir com et sents en entrar en una casa on s’acaba de fer cafè.

Parlem de l’amistat, doncs. De les velles i llargues com la que comparteixen la Lila i la Lenù en la tetralogia Dos amigas, de l’escriptora italiana Elena Ferrante; o de la discreta i més aviat intel·lectual que hi ha entre Arthur & George, de Julian Barnes, o fins i tot de l’amistat sobtada i delicada que s’estableix entre el senyor Linh i el senyor Bark (La neta del senyor Linh, de Philippe Claudel), malgrat que ni tan sols parlen la mateixa llengua”.

Parlem de l’amistat i celebrem-la tot envoltades de bona literatura!

Aqui tens la proposta bibliogràfica presentada per Anna Rovira per a aquesta tertúlia: Bibliografía


Pàgina principal