El passat dia 24 d’abril a les 19 h es va celebrar a la biblioteca Can Casacuberta una tertúlia literària sobre el llibre Cafè Zoo, premi ciutat de Badalona de Narrativa 2012. En aquesta ocasió vam comptar amb la presència de la seva autora, Anna Moya.

L’autora, que des de fa dotze anys forma part de l’equip del Centre d’Estudis Africans i durant dos anys va viure a Namíbia, va explicar als assistents les seves impressions i la seva experiència en viure en aquell país. També va explicar que va tenir ocasió de conèixer el veritable Cafè Zoo, en el qual va inspirar-se per escriure la seva novel•la .

Quan se li va preguntar com valorava la presència com a autora en les tertúlies de les biblioteques i la relació amb els lectors, l’autora ens va comentar que “Aquests darrers mesos, des del dia que em van notificar que havia guanyat el premi de narrativa de Badalona, han estat molt especials per a mi. És la meva primera novel•la i tot el que té a veure amb ella, les presentacions, les signatures i també les tertúlies són experiències que he viscut per primera vegada.

Les tertúlies amb els clubs de lectura de la Xarxa de Biblioteques de Badalona han estat el meu primer contacte amb els lectors i lectores. M’ha agradat la curiositat, la sinceritat i el temps que li han dedicat. La família i els amics sempre acaben per convertir-se en fans del llibre, et reconeixen dins el text. Però els lectors imparcials, que llegeixen la novel•la sense saber qui l’ha escrit, són els millors crítics i una gran ajuda per a l’escriptor. He aprés moltíssim de l’experiència i he posat rostres al lector que imaginava quan escrivia a Namíbia sense saber si algun dia arribaria a publicar aquesta història.”

ANNA MOYA-CARTELL A3