Nen Mag

La màgia ens fascina. Des de l’antiguitat, els il·lusionistes dediquen la seva vida a contradir la percepció de la realitat que ens envolta. Els trucs que els mags porten a terme es basen en el coneixement d’allò que els científics anomenen ‘eficiència cognitiva’, és a dir, la capacitat que té el cervell de seleccionar els estimulis que són importants per nosaltres com a mesura d’estalvi en el processament de la realitat. Els mags són especialistes en aquest camp, i ho aprofiten dirigint amb mestratge la nostra atenció allà on no està passant el truc per finalment sorprendre’ns. I és precisament aquesta sorpresa la que fascina als més menuts, aquesta sensació de que tot és possible.

Amb la màgia els nens desenvolupen la capacitat de memoritzar, l’habilitat manual, la creativitat i sobre tot, la imaginació. A més, és una activitat que els ajuda a socialitzar amb altres nens i nenes.

Màgia Borràs

En aquest sentit, des del Festival Internacional de Màgia XV Memorial Li-Chang s’ha organitzat un taller d’aprenent de mag per a nens i nenes de 6 a 11 anys. L’activitat tindrà lloc a la Biblioteca Sant Roc, i es portarà a terme en dos torns: el primer d’ells tindrà lloc el divendres 13 de febrer (a les 18 h) i el segon el divendres 20 de febrer (a les 18 h). El taller estarà conduït per la maga Marta Pardell i el material que s’utilitzarà anirà a càrrec de Màgicus i Magia Borrás.

 

En aquests tallers els menuts de la casa aprendran trucs com “el misteri de la copa i la bola” (una bola que de sobte desapareix de la copa on estava amagada) o  “la moneda evadida” (una moneda en una capsa de llumins que desapareix misteriosament). També s’utilitzen il·lusions òptiques com “el joc del bosc” i jocs de cartes com “la carta adivinada” o “la carta ascensor”. Ah! Cada nen i nena comptarà amb la seva pròpia vareta màgica!

Cal inscripció prèvia. Màxim 15 inscripcions per taller. Podeu fer la inscripció presencialment a la mateixa biblioteca o al telèfon 93 460 12 57.

Durant el mes de febrer podreu gaudir a totes les biblioteques de la ciutat  d’espectacles de màgia, tallers d’aprenent de mag, xerrades i moltes més activitats englobades sota el nom de ‘Màgia a les biblioteques i al CCE NAU-3’. Podeu consultar el programa d’activitats aquí.