Mare de DéuEl 15 d’agost se celebra la Festa de l’Assumpció de Maria o Festa de la Mare de Déu d’Agost.
Aquesta festivitat es basa en la creença que el cos i l’ànima de la Mare de Déu van ser duts al cel després d’acabar els seus dies en la terra.
Com a protagonista trobem una imatge de la Mare de Déu estirada sobre un llit que guarda un cert simbolisme o relació amb la collita. Segons alguns etnògrafs és com una continuació dels cultes anteriors a l’arribada del cristianisme, cultes a divinitats femenines que els ibers identificaven amb la Mare Terra.
Aquesta representació de la Mare de Déu adormida o morta, envoltada d’angelets que es preparen per a conduirla al cel està relacionada amb el fet que el 15 d’agost és un moment de pausa en la vida agrícola durant el qual, segons la creença popular, la terra (la Mare de Déu) reposa després que s’hagi fet la collita dels seus fruits per tornar a renéixer el 8 de setembre, (dia de les mares de Déu trobades) tret de sortida de les tasques laborals a la volta de les vacances d’estiu.
Els dies 14 i 15 Badalona celebra la Festa Major d’Agost, en honor de la Mare de Déu d’Agost patrona de la ciutat amb un seguit d’ actes  que giraran entorn de la cultura popular i comptaran també amb el tradicional Castell de Focs.