Ha arribat la primavera, i amb ella una nova bateria de recomanacions que podeu trobar a les nostres biblioteques.

Novel·la

La palabra más hermosa.jpg

«La palabra más hermosa» de Margaret Mazzantini

Res pot silenciar la paraula més bonica. Una novel·la eficaç, apassionant com un thriller i sàvia com una paràbola. Un matí Gemma decideix tornar a Sarajevo amb el seu fill Pietro, en cerca d’un passat que creu conèixer. Allà l’espera Gojko, un vell amic i poeta bosnià, amb el que en 1984 va conèixer un fotògraf anomenat Diego, la passió de la seva vida. Com tots els amors vertaders, la història de Gemma i Diego no és perfecta però la seva intensitat va més enllà del temps i de la Història.

 

Disponible a les nostres biblioteques

 

El viaje de Pau.jpg

«El viaje de Pau» de Benjamín Recacha

Pau no està a gust amb la seva vida. N’és conscient des de fa temps, però malgrat que vol canviar, deixar-ho tot i començar de nou lluny de la gran ciutat, no s’atreveix a fer el pas. Una nit coneix la Sandra, una ballarina de dansa oriental amb la qual se sincera, obrint la porta a una sèrie d’esdeveniments que desencadenaran el canvi que tant anhelava, però que tan difícil semblava. La mateixa nit apareix en escena Diego, un vell pastor del Pirineu Aragonès, i comencen a succeir-se els personatges i trames paral·leles: Àlex, Ariadna, Lali, Bielsa, un diari personal, la Guerra Civil…

 

Disponible a les nostres biblioteques

«Galveston» de Nic Pizzolato

Galveston és la història de Roy, un sicari tranquil i comprensiu, capaç de veure el costat filosòfic de les coses, fet que no impedeix que pugui ser dur i implacable exercint el seu ofici. Treballa per un poderós extorsionador Stan Ptitko, que descobreix que el vol matar alhora que li diagnostiquen un càncer. És llavors quan sense res a perdre, tot salvant la vida d’una noia, emprèn amb ella una fugida que els portarà per paisatges inhòspits a la recerca d’una mena de terra promesa anomenada Galveston.

 

Disponible a les nostres biblioteques
Las grandes familias

«Las Grandes familias» de Maurice Druon

La novel·la en qüestió, traduïda al castellà per “Libros del Asteroide”, és un retrat, agut i pessimista però no exempt d’ironia, de les peripècies de la classe dominant a la França del període d’entreguerres. A partir de l’enllaç matrimonial d’en François i la Jacqueline, les vides (i els negocis) de dues famílies de l’alta societat parisenca entren en contacte. Amb una ploma àgil i incisa alhora, les seves pàgines ens ofereixen el retrat policromat d’un entorn social farcit d’ambicions, venjança, poder, diners, manca d’escrúpols i hipocresia, molta hipocresia.

 

Disponible a les nostres biblioteques
Tsili

«Tsili» d’Aron Appelfeld

Hi ha moltes mirades sobre la Segona Guerra Mundial i els estralls que va provocar en la societat, però la història de la Tsili Kraus és un relat de supervivència, que ens fa reviure el conflicte desvestint-lo del marc històric, elidint els fets ja sabuts, silenciant les bombes, perquè les veritables destrosses es produeixen a l’interior de la protagonista.
La ploma d’un dels principals autors de la literatura hebrea, Aharon Appelfeld, ens embolcalla amb el silenci i el desemparament que viu la Tsili, una noia jueva de tretze anys abandonada per la seva família quan les matances arrasaven Europa el 1942.

 

Disponible a les nostres biblioteques

 

Tsili

«Matar el meu pare» de Carina Bergfeldt
Ambientada a la ciutat d’Skövde, a Suècia, la novel·la tracta la violència de gènere i el maltractament de forma paral·lela i subtil, un problema molt comú en els països nòrdics.
De forma molt intel·ligent, l’autora va incloent informació al llarg del llibre fins al final, que et fa
dubtar entre una i una altra, quina de les tres dones és la que vol matar el seu pare; i, del mateix mode, manté molt bé la intriga en el cas de la dona trobada al llac.

 

Disponible a les nostres biblioteques

 

El caso Mao«El Caso Mao» de Qiu Xiaolong
L’inspector en Cap Chen Cao, llicenciat en literatura anglesa i poeta, però destinat pel partit a treballar a la policia de Shanghai, rep l’encàrrec d’un alt mandatari del govern xinès d’investigar un “cas delicat” que pot afectar a la bona imatge del president Mao, intocable encara. Tot i tenir estructura de novel·la policíaca, Qiu ens endinsa en la història de la Xina dels últims quaranta anys, tot barrejant política, literatura, gastronomia, etc… recordant-nos a vegades a Vázquez Montalbán.

 

Disponible a les nostres biblioteques

 

La rosa entre els llops

«La Rosa entre els llops» de Joaquim Molina
L’acció ens situa al voltant de l’any 1283, a la ribera del Matarranya, Baix Aragó. Pere III el Gran, ha estat excomunicat pel Papa Martí IV i corre el perill de perdre el seu reialme. En aquest context la tranquil·la vida del jove pastor Joan del Mas es trenca quan és acusat de l’assassinat de Fra Guillem, monjo confessor de l’Orde de Calatrava, que arriba moribund a casa seva per entregar-li un misteriós paquet.

 

Disponible a les nostres biblioteques

 

Les veus protectores

«Les Veus protectores» de M. Àngels Bogunyà
La Maia, una indígena de Guatemala, escriu el seu diari mentre vola cap a Europa. Ens explica en un to personal la situació social i política del seu país. Ella fuig dels paramilitars que han matat tota la seva família a Alto Tajuná. Ara només li queden el seu amor Jairo i la seva amiga Teresa. En el seu relat ens parla de com vivia al seu poblat i de les seves tradicions ancestrals lligades a la terra i a la natura.

 

Disponible a les nostres biblioteques
La llibreria dels finals feliços

«La llibreria dels finals feliços» de Katarina Bivald

Emotiva novel•la que amb molt d’humor ens parla de com en són d’importants els llibres per a cada un de nosaltres i de com ens poden canviar la vida a través del seu gran valor terapèutic. Tots tenim el nostre llibre, la nostra història esperant-nos…

 

Disponible a les nostres biblioteques

Novel·la juvenil

Divergente

Saga «Divergente» de Veronica Roth

Novel·la de ciència ficció ambientada a la ciutat de Chicago, en la que els joves han de prendre una decisió molt important per les seves vides i que condicionarà irremeiablement el seu futur. Tris Prior, la protagonista haurà d’escollir a quina facció vol pertànyer, la seva decisió serà l’inici d’un gran canvi que li mostrarà el significat de l’amor, la lleialtat, el poder i que la portarà a qüestionar-se la natura dels humans i l’origen de la seva maldat. En la seva lluita per la supervivència descobreix la veritat

 

Disponible a les nostres biblioteques
Los limites de la vida

«Els límits de la vida» de David Bueno, Salvador Macip, Eduard Martorell

La Lara no ha fet els quinze i ja està de tornada de tot. Es debat entre la vida i la mort. Un brot de la seva malatia l’ha deixada a la UVI, sola, per passar una nit que pot ser decisiva. Una novel•la per conèixer el misteri de la vida.

 

Disponible a les nostres biblioteques

Infantil

Hilda

«Hilda y la cabalgata del pájaro» de Luke Pearson

En aquest còmic Hilda passa de viure als Fiordos a la ciutat de Trölberg. Allà la seva mare, per por, no li permet sortir sola a investigar. A la ciutat faran una espectacular cavalcada i la mare proposa a Hilda anar juntes. Per a sorpresa seve, la mare li permet sortir amb els seus nous amics, però poc a poc no se sent còmoda amb d’ells ja que acaben tirant pedres a uns ocells i un cau ferit al terra. Ella l’ajuda i l’ocell li explica que ha perdut la memòria. Hilda intenta trobar el camí per a tornar a casa i, mentrestant, l’ocell va recuperant poc a poc la memòria. A la cavalcada es revel·la la veritable història del misteriós ocell.

 

Disponible a les nostres biblioteques
Endevina a poc a poc

«Endevina a poc a poc de quin conte sóc» de Fernando Salinas i Oriol Vidal

Domineu els contes més populars? Aquest conte us posarà a prova fent-vos endevinar els personatges que s’hi amaguen a través de diverses pistes.

 

Disponible a les nostres biblioteques

Cuina

Hoy invito yo

«Hoy invito yo» d’Isma Prados

Obra del conegut presentador del programa de cuina de TV, aquest cop fa un recull de receptes seguint les estacions de l’any, fet que permet gaudir dels productes de temporada. Les receptes són fàcils, amb ingredients senzills, però amb una preparació i presentació que les converteixen en plats per oferir als convidats més exigents, tant per l’aspecte com pel paladar.
Amb explicacions senzilles i fotografies clares i entenedores, aquesta obra pot ser un bon regal de Sant Jordi per algú a qui li agradi cuinar i presentar els plats amb exquisidesa.

 

Disponible a les nostres biblioteques
501 receptes

«501 receptes catalanes que has de conèixer abans de morir» de Mònica Garcia Massagué

Receptes molt variades, fins a 501 plats, que també ens parlen dels costums d’aquells que les elaboren i dels productes autòctons que tenim a l’abast per elaborar-les. Plats d’estil mariner, plats d’estofats de carn, plats amb productes de l’horta, classificades no només per comarques sinó també per època (estiu, hivern, tardor, de temporada o tot l’any). En definitiva, com diu l’autora al pròleg, cada plat és “una voluntat de fer de la taula un punt de trobada, com ho fan possible les calçotades o cargolades”.

 

Disponible a les nostres biblioteques

Anglès

This book is the milk
«This book is the milk!» d’Alberto Alonso
Els autors ens proposen un aprenentatge basat en expressions col·loquials,
vocabulari i verbs que fem servir en el nostre dia a dia i que ens ajudaran a positivitzar l’aprenentatge
d’aquesta llengua i obrir la nostra ment a un nou idioma i forma de processar l’entorn. Un nou mètode per
aprendre un idioma que consisteix a recopilar, endreçar i reflexionar sobre tot el que ja sabem i no sabíem que sabíem.

 

Disponible a les nostres biblioteques

DVD

Hotel Marigold

«El exótico Hotel Marigold» de John Madden

Explica la història d’un grup de ciutadans britànics de classe alta i edat avançada que viatgen a l’Índia per a gaudir, durant la seva jubilació, dels anys que encara els queda per viure. Així, comença una còmica i romàntica aventura en un lloc ple de plaers. I, a mesura que comencen a establir noves amistats i a realitzar inesperats descobriments, comencen a deixar darrere el seu passat.

 

Disponible a les nostres biblioteques

 

Joc de trons

«Juego de tronos» de David Benioff i D.B. Weiss

Està basada en la serie de novel·les Cançó de gel i foc, de l’escriptor George R. R. Martin, i la seva trama se centra en les violentes lluites dinàstiques entre varies famílies nobles pel control del Tron de ferro del continent de Ponent.
En una terra on els estius poden durar dècades i els hiverns tota una vida, està a punt de desencadenar-se el conflicte. El fred s’acosta, i en les glaçades estepes del nord, a Hivèrnia, forces sinistres i sobrenaturals es congrien rere el Mur protector del reialme. Passant ràpidament d’una terra de fred brutal a un reialme llunyà i estiuenc, es desplega una història de senyors i dames, de soldats i bruixots, d’assassins i bastards, que s’ajunten en un temps de lúgubres presagis, complots, tragèdies i traïcions.

 

Disponible a les nostres biblioteques
Guillaume y los chicos

«Guillaume y los chicos ¡a la mesa!» de Guillaume Gallienne

Guillaume (Guillaume Gaullienne) és un adolescent efeminat i confús amb la seva identitat sexual. La circumstància es veu agreujada per la forta personalitat de la seva mare (Guillaume Gaullienne) que el tracta com un ser especial, molt diferent dels seus dos germans.

 

Disponible a les nostres biblioteques

Música

Ultraviolence

«Ultraviolence» de Lana del Rey

És un àlbum “dream pop” amb influència de jazz, en el que s’involucren temes com l’amor, els diners, les drogues i la fama. A causa del contingut de lletres explícites en algunes de les cançons, aquestes van ser marcades amb l’etiqueta “Parental Advisory”. Abans de morir, Lou Reed es va mostrar molt interessat en treballar amb l’artista, tot i que, al final, no va poder ser.

 

Disponible a les nostres biblioteques

 

Hoodoo Man Blues

«Hoodoo Man Blues» de Junior Wells i Buddy Guy

L’any 1965 el llegendari segell Delmark va enregistrar en els seus estudis un dels àlbums més importants del blues: ‘Hoodoo Man Blues’. El disc, amb un so pur i directe, ens trasllada als clubs nocturns del West Side de Chicago dels seixanta. Aquesta joia musical conté una de les col·laboracions més fructíferes i interessants del blues, la de  l’harmonicista Junior Wells i amb el guitarrista Buddy Guy.

 

Disponible a les nostres biblioteques

 

Bubblegum

«Bubblegum» de Mark Lanegan

Mark Lanegan (Screaming Trees, Queens Of Stone Age, The Twilight Singers, The Gutter Twins) ens regala 15 cançons  en les que la seva veu cavernosa es acompanyada per col·laboradors de la talla de P.J. Harvey o Gregg Dulli. Un disc en el que els seus habituals passatges desolats propers al blues o al rock més àrid joguinegen amb el jazz y el folk de la América profunda.

 

Disponible a les nostres biblioteques