Premis literaris

Ja s’han convocat els Premis literaris Ciutat de Badalona 2015. Si voleu participar en aquesta nova edició, podeu consultar les bases reguladores dels premis al següent link.

Els Premis literaris Ciutat de Badalona són un conjunt de guardons destinats a texts en les categories de narrativa, poesia i narrativa juvenil i teatre breu. L’organitza l’Ajuntament de Badalona en col·laboració amb la llibreria El Full i les entitats Festa Nacional dels Països Catalans i Amics del Teatre Zorrilla. Les obres guanyadores han estat editades per les editorials Columna Edicions, Edicions Proa i, des de 2012, per Viena Edicions.

Els Premis literaris Ciutat de Badalona a les biblioteques

Des de la Xarxa Municipal de Biblioteques de Badalona es promocionen les obres guanyadores dels Premis Ciutat de Badalona per mitjà de tertúlies de diferent format: presencials i en línia. Les tertúlies presencials es porten a terme periòdicament a les biblioteques de la ciutat guiades per un moderador/a expert, i serveixen per a despertar l’interès dels usuaris per nous autors i lectures.

També, des d’aquest portal www.badabiblios.cat fem de plataforma de llançament per a la promoció d’autors locals i dels propis premis. Actualment s’està treballant a les biblioteques amb el llibre ‘Silenci a taula‘ de Cristina Garcia Molina, Premi Ciutat de Badalona de Narrativa 2014.

La modalitat de tertúlies en línia (eTertúlies) es va estrenar l’abril de 2012 amb l’objectiu de debatre de manera virtual sobre llibres de diferents temàtiques i alhora de promocionar els autors locals, fent-los participar d’aquest debat puntualment.

A data d’avui, aquestes són les obres guanyadores dels Premis Literaris Ciutat de Badalona que han estat objecte de les tertúlies en línia:

  • ‘Escala d’incendis’ de David Parra (Premi Ciutat de Badalona 2011)
  • ‘Una de zombies’ de Patricia Martín (Premi Ciutat de Badalona de Narrativa Juvenil 2012) 
Trobareu disponible en préstec a les nostres biblioteques totes les obres guanyadores dels premis.