dallowayAvui a les 17:30 a la Biblioteca de Sant Roc tenim una tertúlia literària dedicada a l’obra de Virginia Woolf “Mrs. Dalloway“, una novel·la que la setmana passada va fer 90 anys de la seva publicació.
Mrs. Dalloway va ser la quarta novel·la de l’escriptora anglesa Virginia Woolf, publicada el 14 de maig de 1925.

 

Ambientada a l’Anglaterra posterior a la Primera Guerra Mundial, ens explica un dia a la vida londinense de Clarissa Dalloway, una dama d’alt llinatge casada amb un diputat conservador, i mare d’una adolescent.

Construïda a través de dues petites històries que Woolf havia escrit prèviament La senyora Dalloway en Bond Street i la seva inconclusa El Primer Ministre la història de la novel·la són els preparatius de Clarissa per a una festa que va a oferir aquesta nit. Usant la perspectiva interior de la novel·la, Woolf es mou en el temps, i dins i fora de la ment de diversos personatges per construir una imatge completa, no només de la vida de Clarissa, sinó de l’estructura social d’entreguerres.

 

90 anys després de la seva aparició, La senyora Dalloway conserva intactes l’obscura bellesa i l’originalitat que li van permetre entrar a la restringida família dels clàssics del segle XX. La revista Time va incloure la novel·la a la seva llista de 100 millors novel·les en llengua anglesa entre 1923 i 2005.

 

És possiblement la novel·la més coneguda de Woolf, degut en part de la recent popularització per la novel·la de Michael Cunningham, The Hours (que trata de dones de tres generacions afectades per la novel·la de Virginia Woolf), i la pel·lícula del mateix nom d’Stephen Daldry.