Jordi Tardà

El periodista i crític musical Jordi Tardà va morir la matinada del diumenge 1 de març a l’edat de 60 anys degut a problemes respiratoris. A principis de febrer, Tardà va agrair a través de Facebook les felicitacions pel seu 60è aniversari i va reconèixer que estaria un dies aturat per problemes de salut.

 

El periodista era conegut per ser presentador del programa musical  ‘Tarda Tardà‘, que s’emetia a Catalunya Ràdio des de 1985. Aquest any el programa complia la seva edició número 30, i era el programa de rock més veterà d’Europa. Durant els 30 anys de programa, va donar grans primícies musicals, com que els Beatles supervivents estaven gravant noves cançons amb una cinta amb la veu de John Lennon, o quan van anunciar que a Freddie Mercury li quedaven poques hores de vida.

 

Era coneguda la seva immensa passió pel col·leccionisme musical i sobretot pels Rolling Stones. Va treballar durant els anys 70 amb Gay Mercader quan els Stones van tocar per primera vegada a Barcelona. Des d’aquella vegada sempre va mantenir contacte amb ells i va arribar a entrevistar-los vàries vegades, la més recent el passat estiu amb motiu de la seva gira europea. Va escriure a diversos mitjans escrits, com Popular 1, va publicar varis llibres com ‘John Lennon: La biografia de un genio‘ (1987), ‘Paraula de Stone‘ (1996), ‘Diari d’un coleccionista‘ (2002) i ‘La porta de l’infern‘ (2007),

 

Va ser director de la Fira del Disc del Col·leccionista i impulsor del Museu del Rock de Barcelona. El museu, que estava situat a la quarta planta del Centre Comercial les Arenes (Plaça d’Espanya – Barcelona) va inaugurar-se el febrer de 2011, però va tancar les seves portes un any després degut a que la fundació privada que la gestionava va presentar un concurs de creditors.

Voleu convertir-vos en un especialista dels Rolling Stones? Doncs ho podeu fer a les nostres biblioteques! Consulteu el fons sobre els Rolling Stones aquí.

No podem acabar aquest article d’un altra manera… ‘Paraula de Stone