Ane comença a rebre setmanalment un ram de flors sense remitent. Tere i Lourdes no saben qui és la persona que deixa cada mes una corona de flors en memòria del seu familiar mort. Les vides de les tres dones es veuen alterades, alhora que es creuen entre si, a causa d’aquest objecte que tant es pot associar a la vida (l’amor) com a la mort.

“Són només flors”, repeteix algun dels personatges a les dones protagonistes. Però aquests rams anònims fan aparèixer en elles sentiments oblidats, dubtes, o directament tornen a obrir ferides, i es que amb la vida pot passar com amb les flors, que “s’ha de mantenir la ferida de la tija oberta, per tal que les flors no morin dins el gerro”.

Aquest és un film on aparentment no passa res i al mateix temps passen moltes coses. Podria ser un thriller que planteja preguntes i de les quals esperem resposta, però sobretot és un drama intimista sobre el poder desestabilitzador d’un objecte (tan bell com un ram de flors) que no se sap qui l’envia ni amb quines intencions.

Loreak‘ serà la pel·lícula espanyola que competirà pels Oscars 2016 i el primer film en euskera que optarà a una nominació. El 14 de gener de 2016 l’Acadèmia de Cinema de Hollywood anunciarà la llista definitiva de pel·lícules que optaran a la famosa estatueta. La 88a gala se celebrarà el 28 de febrer  de 2016 al Teatre Dolby de Los Angeles.

https://www.youtube.com/watch?v=PiMApMymkOI

 

 

Disponible a les nostres biblioteques

Recomanat per la Biblioteca Central Urbana Can Casacuberta