Autors i obra local

 

AlbertLópez Vivanos

López Vivancos, Albert

 

Badalona, 1965. Actor, director, escriptor i  dramaturg. Ha escrit més de 40 obres de teatre, de les quals han estat estrenades 17. El 2012 guanya el Premi Ciutat de Badalona Inicia’t de Teatre amb l’obra “Joc d’escriure” (Editorial Pont del Petroli). El 2016 torna a guanyar el Premi Ciutat de Badalona, aquesta vegada en la modalitat de narrativa juvenil amb la novel·la “Em dic Saül i sóc un noi normal” (Animallibres Editorial). El 2018 guanya el Premi Enric Clapés Massons amb el projecte social “Mira’m: no sóc diferent”, que inclou la novel·la infantil “L’illa de Papamut” (Projecte Ixthys, 2018). També el 2018 guanya el Premi Anselm Clavé pel seu musical “El cant dels obrers”, en les 3 modalitat en les que concursava.

Ha fet incursions al teatre musical, treballant amb compositors com Pedro Pardo, Enric Capdevila, Adrià Aguilera, Jesús Horcajo i Juan Carlos Márquez.  Algunes de les seves creacions han estat estrenades a la cartellera barcelonina (“La Monyos”, Teatre del Raval 2016; “El secret de la cuina”, Teatre del Raval 2012 i 2014; “L’alumne”, Teatreneu 2005) i a Paraguay (“Confidencias”, Asunción 2017)

Ha adaptat guions cinematogràfics per ser representats dalt de l’escenari. La seva obra poètica és força àmplia.

Com a actor ha participat en nombrosos muntatges teatrals. També ha actuat en sèries de televisió, com La Riera (TV3, 2017 i 2010); Polseres vermelles (TV3, 2012); El cor de la ciutat (TV3, 2007). Ha participat en diferents curtmetratges així com a publicitat televisiva. Ha dirigit més de 30 muntatges.

Com a escriptor ha publicat: El Joc d’escriure. Badalona: Pont del Petroli, 2012; La Terra d’Àndoc. Barcelona : Estrella Polar, 2014; Em dic Saül i sóc un noi normal. Barcelona: Animallibres, 2016; L’illa de Papamut. Badalona: Projecte Ixthys, 2018; Els gegants no tanquen els ulls. Barcelona: Animallibres, 2019.

Ha format part de l’equip de direcció de Youkali, Escola de Teatre Musical i del Teatre del Raval de Barcelona. Va ser gerent del Cor de l’Orfeó Lleidatà. És creador i director de la Companyia Projecte Ixthys Teatre, amb la que ha realitzat diferents gires per Paraguai Colòmbia i Xile.

Va ser convidat al 3r. Congreso Internacional de Musicales y Óperas Rock de Buenos Aires (Argentina). Ha impartit classes d’interpretació a diferents centres de Barcelona i rodalia i a Santiago (Xile), Asunción (Paraguai), Buenos Aires (Argentina) i Bogotá, Medellín i Chía (Colòmbia).

En l’actualitat és professor titular de teatre del Projecte Mus-e de la Fundació Yehudi Menuhin. És el director de l’Aula de Teatre Bdn, de la Societat Coral La Badalonense de Badalona.

És el creador i director del projecte “Mira’m: no sóc diferent”, que promou la inclusió a l’escola dels infants i joves amb discapacitats, a través de la literatura i el teatre.