CONTES

Del 9 al 25 de maig, a totes les biblioteques:

Els contes badalonins de cultura popular i tradicional catalana, a càrrec d’Anna Ariño, Georgina Gonzàlez, Paloma Herrero i Roser Vilagran passaran per les biblioteques per explicar-ne uns quants:

Enguany, les Festes de Maig arriben carregades de contes, llegendes i rondalles badalonines. Moltes de les històries que es recullen, fa molts i molts anys que ja corrien per la ciutat de boca a orella,  i d’altres, s’han anat forjant en aquests darrers anys.

Calendari

Dimarts 9 a les 17.30h, a la Biblioteca Canyadó i Casagemes-Joan Argenté

Els dragolins i en Turnemi pastisser, a càrrec de la seves autores, Anna Ariño i Georgina Gonzàlez

“De bèsties i dracs n’hi ha dec totes les mides, formes i colors. Hi ha dracs grossos i dracs petits, n’hi ha de colors vius i de colors més ensopits, n’hi ha que treuen foc pels queixals i n’hi ha que el treuen per les orelles…
Aquest conte explica la història de tres dragolins de Badalona, en Xarop, en Xeringa i la Pomada, que van armar un bon embolic perquè eren una mica massa llaminers i entremaliats…”

Dimarts 16 a les 17.30h, a la Biblioteca Lloreda i dijous 25 a les 18h, a la Biblioteca Sant Roc

El conte de l’Espurneta, a càrrec de Paloma Herrero, membre de Diables Badalona

“L’Ot Ceptrot va celebrar els seus 6 anys amb tots els seus amics i amigues. I com tot bon aniversari, hi havia un pastís de xocolata amb espelmes. A l’espelma més brillant, hi havia l’espurneta, una espurna amb ganes de coneixer món, saltar, jugar i córrer com feien aquells nens i nenes de la festa…”

Dimecres 17 a les 18h a la Biblioteca Llefià-Xavier Soto

En Llufa i els Bufons de Badalona, a càrrec de la seva autora, Roser Vilagran

“Una història on s’explica com en Llufa, un diablet eixerit, evita ser expulsat de d’infern per ser massa bo fent-se passar per un dels membres de la colla dels Bufons del Foc. L’objectiu del conte és explicar el tarannà que hi ha dins d’una colla de cultura popular i ens recorda que s’ha d’acceptar a les persones tal com són.”

Dijous 18, a les 18h a la Biblioteca Can Casacuberta

Els pescadors i el dimoni, a càrrec de la seva autora, Anna Ariño

“Aquesta història va passar a la ciutat de Badalona, però no ahir, no la setmana passada, ni l’any passat, sino…
Fa molt i molt de temps, quan els ocells tenien dents. En aquell temps, Badalona era un poble petit i tranquil, amb un barri de pescadors arran de mar…”

Dimecres 24, a les 18h, a la Biblioteca Pomar

L’Anastasi i el dimoni, a càrrec de la seva autora, Roser Vilagran

“El baró de Maldà era un home molt curiós, sempre que podia viatjava per tots el país escoltant històries que després escrivia en un llibre anomenat Calaix desastre.
Algunes d’elles les escrivia tal i com les hi explicaven, a d’altres, els afegia tot allò que imaginava…”.