Jean Giono va ser un escriptor francès d’origen humil, d’educació autodidacta i amb grans coneixements de la vida al camp. Pacifista, defensor de la natura i enamorat dels clàssics grecs, crea un estil propi al marge dels corrents literaris de l’època. Gran part de la seva obra es desenvolupa en la Provença, on la vida quotidiana agafa el veritable protagonisme de les seves històries.

L’obra ens presenta a l’Elzéard Bouffier, un pastor de mitjana edat que es dedica a plantar arbres dia rere dia. Ell vol crear un bosc, i d’aquesta manera omplir de vida un terreny inhòspit i abandonat de la Provença, Ni tan sols la Primera i la Segona Guerra Mundial frenen el seu inesgotable esperit.

Si el ritme ràpid de la vida us espanta, us sentiu perduts i no trobeu el vostre camí… Pareu un moment i agafeu aquest llibre a les mans, en ell trobareu una història commovedora, on la senzillesa del relat amaga els anhels més profunds de l’ésser humà. De vegades, els gestos més senzills poden transformar-se en els més grans i donar sentit a la vida.

Disponible a les nostres biblioteques

Recomanat per la Biblioteca Can Casacuberta