Leonard Nimoy

Avui hem sabut que l’actor Leonard Nimoy ha mort a l’edat de 83 anys. Tothom el coneix com el Senyor Spock, de la sèrie Star Trek, però aquesta no va ser l’única faceta que va desenvolupar a la seva vida. A més a més de ser actor, va ser fotògraf, director de cinema i poeta.

Nascut a Boston l’any 1931, als anys 60 del segle XX, va participar en diversos episodis de “La Dimensió Desconeguda” fins que el creador de la sèrie “Star Trek”, Gene Roddenberry, el va escollir per ser el Senyor Spock.

Arribats els anys 70, i sentint-se encasellat, decideix exercir noves formes d’expressió artística: la teatral, la literària, la fotogràfica i la musical.

Avui, dia 28 de febrer de 2015, ha mort, als 83 anys, a causa d’una malaltia pulmonar crònica.

Com el Comandant Spock diria: ‘Llarga Vida i Prosperitat’

Voleu conèixer més sobre el món d’Star Trek? A les nostres biblioteques trobareu material molt interessant sobre aquesta mítica sèrie de ciència ficció. Aquí en teniu una mostra:

  • La biblia Trekkie‘ Ramón d’España, Sergi Sánchez, Jordi Sánchez Navarro: Una guia bàsica per no perdre’s en la infinitud d’atractius de la sèrie televisiva més mítica de l’univers conegut: els èxits, les seves estrelles, els seus moments gloriosos, el seu salt a l’hiperespai cinematogràfic i les seves inesgotables possibilitats de futur, al fi reduïts a escala
  • Star trek : diccionario visual : guía definitiva de los personajes, las razas y la tecnología‘ Paul Rudits: Aquesta guia visual us traslladarà a la galàxia d’Star Trek en un complet recorregut il·lustrat que mostra les cultures dels aliats i dels enemics de la humanitat. Des dels misteris de les armes klingon i els objectes favorits dels capitans de la Flota Estel·lar, fins la història de la U.S.S. Enterprise i els secrets de la temuda tecnologia borg. Conté la història dels personatges més carismàtics, fitxes de les naus, descripcions de les armes, objectes i molt més.
  • Star Trek y Los derechos humanos Robert Alexy i Alfonso J. García FigueroaTé Data drets humans malgrat no ésser humà? El prestigiós filòsof del Dret alemany, Robert Alexy, aborda aquesta qüestió que serveix de punt de partida per aprofundir en el significat de la condició humana i els drets associats a ella. D’altra banda, Alfonso García Figueroa, de la Facultat de Ciències Jurídiques i Socials de Toledo, ens introdueix en la història de Star Trek per mostrar-nos les possibilitats que obre la ciència ficció al pensament filosòfic, moral i jurídic. Aquest volum no només interessarà als seus més obvis destinataris, trekkies, estudiants de filosofia o Dret i androides amb inquietuds jurídiques, sinó a qualsevol que desitgi aproximar-se a conceptes jurídics i filosòfics fonamentals a través d’un plantejament rigorós però alhora imaginatiu i amè.